Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Και ξαφνικά, δε θέλει να μου μιλήσει: Τι μπορεί να συμβαίνει;
Και ξαφνικά, δε θέλει να μου μιλήσει: Τι μπορεί να συμβαίνει;  thumbnail

Iωάννα, 45 ετών

Και ξαφνικά, δε θέλει να μου μιλήσει: Τι μπορεί να συμβαίνει;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ… ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΡΗΚΑ ΦΙΛΗ ΣΥΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΗΡΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣΚΑΙ ΕΝΩ ΓΙΑ 4 ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΕΠΑΦΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΑΦΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΨΕΥΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

 

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός. 

 

Δημήτρης Κατσαρός

 

Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Ο τρόπος που κόπηκε η επικοινωνία με τη φίλη σας μοιάζει ξαφνικός απ' τα λεγόμενά σας και επειδή το "ξαφνικό" είναι με άλλα λόγια απότομο ίσως οι λόγοι που εξηγούν αυτή τη στάση να μη σας έπεισαν. Το να αποκόπτεται κανείς ξαφνικά από μια συναναστροφή και το να δίνει εξηγήσεις που αντιστοιχούν σε καλοπροαίρετη και φιλική διάθεση είναι από μόνο του αντιφατικό. Αυτό που εκφράζετε λοιπόν αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν μια ανάγκη για εξηγήσεις που να ταιριάζουν στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να περιλαμβάνουν μια τόσο ξαφνική αποκοπή. Η πραγματικότητα όμως είναι τόσο πολυ-παραγοντική και χρειάζεται πολλές φορές υπεράνθρωπη ψυχραιμία και υπομονή ώστε ακόμα κι αν μαθαίνατε τον πραγματικό λόγο ίσως να μη σας έπειθε. Προς χάρη της ανάμνησης της εφηβικής σας φιλίας δεν λάβατε υπόψιν το μεσοδιάστημα των 25 ετών που είναι ένα αξιόλογο χρονικό περιθώριο ώστε να συμβούν αλλαγές στη ζωή της φίλης σας που δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε. Πολλοί άνθρωποι παραδείγματος χάριν που έχουν να βρεθούν χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει εντωμεταξύ εξ αιτίας ενός πολύ τραυματικού γεγονότος που συνέβη στη ζωή τους. Αν δε θέλουν να το θυμούνται δε μπορούν να εξηγήσουν στο φίλο-φίλη τους γιατί έχουν αλλάξει τόσο. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια αποφευκτική τάση που κάποιες φορές μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμη και να οδηγεί σε ανεξήγητες συμπεριφορές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X