Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αθήνα: Υποψήφιοι δήμαρχοι χωρίς σχέδιο, χωρίς προγράμματα
Αθήνα: Υποψήφιοι δήμαρχοι χωρίς σχέδιο, χωρίς προγράμματα thumbnail

Αθήνα: Υποψήφιοι δήμαρχοι χωρίς σχέδιο, χωρίς προγράμματα

Το πρόβλημα της καθαριότητας, παρότι πρώτο σε καταγγελίες, εν τούτοις καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στα προγράμματα των υποψηφίων για τη δημαρχία της Αθήνας και ουσιαστικά έχει μείνει εκτός του πεδίου των προεκλογικών διαξιφισμών τους.


Το αυτό συμβαίνει και με άλλα μεγάλα προβλήματα, όπως οι λακούβες των δρόμων, τα επικίνδυνα από κάθε άποψη πεζοδρόμια, τα ετοιμόρροπα του κέντρου της πόλης, οι λύσεις για τα οποία φαίνεται να έχουν παραπεμφθεί σε ένα απώτερο μέλλον και πάντως μετά την… αντιμετώπιση του Μνημονίου και άλλων προβλημάτων υψηλής … αυτοδιοικητικής πολιτικής.Την ίδια ώρα, στην Αθήνα δεν έχει δρόμο να διαβώ. Τα πεζοδρόμια άλλοτε οδηγούν σε τεράστιες τρύπες όπως στην οδό Μενάνδρου, άλλοτε σε …αδιέξοδο, όπως στην οδό Σολωμού, άλλοτε σε σωρούς σκουπιδιών, όπως  στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ ορισμένες φορές σε βγάζουν απ ευθείας πάνω στα δίκυκλα που έχουν παρκάρει παράνομα: όπως στην οδό Ιπποκράτους.(Οδός Σωκράτους)(Καπνικαρέα)


Το περπάτημα στα πεζοδρόμια της Αθήνας είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση. Οι πλάκες τους έχουν κονιορτοποιηθεί από το βάρος των αυτοκινήτων ή έχουν ανασηκωθεί επικίνδυνα από τις ρίζες των δέντρων που έχουν φυτευθεί. Αψευδής μάρτυς η οδός Μπενάκη στο ύψος της Καλλιδρομίου. Σε άλλα σημεία το πλάτος τους είναι μικρότερο του 1.20 μ. που ορίζει ο νόμος και παντού υπάρχουν ίχνη κακοτεχνιών από το πέρασμα συνεργείων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ενώ  τα περίπου 300 εγκαταλειμμένα περίπτερα έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.Όσον αφορά τους οδηγούς όδευσης τυφλών, το ανέκδοτο αυτό έχει τελειώσει από το 2004. Ουδείς τυφλός διανοείται πλέον να το διακινδυνεύσει. Οι οδηγοί όδευσης  βγάζουν μόνο πάνω στην πραμάτεια των καταστηματαρχών πέριξ της Ομόνοιας και στα τραπεζοκαθίσματα των σουβλατζίδικων της πλατείας Μοναστηρακίου.(Οδός Τσιμισκή)


Απελπιστική είναι η κατάσταση και στους δρόμους της Αθήνας. Στην οδό Τσιμισκή της Νεάπολης, τα συνεργεία κοινής ωφέλειας έχουν ξεχάσει εδώ και τρία χρόνια, όπως λένε οι κάτοικοι, να κλείσουν με πλάκες τις τρύπες που άνοιξαν, ενώ στην πολυσύχναστη οδό Αισχύλου στου Ψυρρή, άλλα συνεργεία άφησαν ανοικτή την τάφρο που άνοιξαν.(Οδός Αισχύλου)


Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να βρεί άκρη με τα προβλήματα οδοποιίας. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες και ορισμένοι έχουν να ασφαλτοστρωθούν περισσότερο από 30 χρόνια, εδώ όμως δεν ισχύει το γνωστό τα παράπονα σου στο δήμαρχο. Με τον Καλλικράτη οι αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν μεν στην Αυτοδιοίκηση, αλλά χωρίς τη μεταφορά πόρων.(Οδός Μενάνδρου)


Στη συνέχεια, με το νόμο 4018 μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια και οι 350 αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου δημοσίων έργων, αλλά ο περιφερειάρχης, επικαλούμενος την έλλειψη πόρων, αρνήθηκε να παραλάβει το έργο. Σήμερα μόνο τα δικαστήρια μπορούν να αποφανθούν για το ποιος έχει την ευθύνη για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Όσον αφορά την καθαριότητα, αυτή φαίνεται να είναι προνόμιο μόνο ορισμένων περιοχών και κυρίως ορισμένων μεγάλων λεωφόρων και πλατειών. Στους δρόμους με τα κλειστά καταστήματα η κατάσταση είναι αφόρητη. Παντού σκουπίδια! Το πεζοδρόμιο της Εδουάρδου Λω, εκεί που άλλοτε ήταν το καφέ Αθηναίος, έχει εξελιχθεί σε μεγάλη εστία μόλυνσης, ακριβώς δίπλα απο την κοίτη ενός άστεγου.(Οδός Ασκληπιού)


Στην οδό Ασκληπιού, το σκουπιδομάνι έχει φράξει το πεζοδρόμιο, ενώ στο παρακείμενο πάρκο του Αγίου Νικολάου οι ακαθαρσίες των σκύλων έχουν κάνει αφόρητη την κατάσταση. Το πρόβλημα αυτό, όπως λένε κάτοικοι του κέντρου, είναι ιδιαίτερα οξύ καθώς οι ιδιοκτήτες  των τετράποδων δείχνουν να μη γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την δημόσια υγεία.
(Οδός Σόλωνος)


Σε εστίες μόλυνσης έχουν μετατραπεί και πολλά εγκαταλειμμένα νεοκλασσικά, τα οποία είναι ετοιμόρροπα και η αποκατάσταση τους -λόγω οικονομικής συγκυρίας- φαντάζει πλέον σαν όνειρο θερινής νυκτός για ιδιοκτήτες και περιοίκους. 
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X