Κέικ χωρίς αυγά & βούτυρο από την Αργυρώ!

<div class="time">
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>¾ φλ. </strong><span>καλαμποκέλαιο</span></span></li>
<li><span><strong>1 + ½ κουτ. σούπας </strong><span>ξίδι</span></span></li>
<li><span><strong>1 + ½ κουτ. σούπας </strong><span>κονιάκ</span></span></li>
<li><span><strong>1 </strong><span>βανίλια</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Ξύσμα από 2 πορτοκάλια</span></span></li>
<li><span><strong>2/3 φλ. </strong><span>χυμό πορτοκαλιού</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γλ. </strong><span>σόδα</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Μισο φλ. κακάο</span></span></li>
<li><span><strong>3 φλ. </strong><span>αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.γ. </strong><span>μπέικιν πάουντερ</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. </p>
<div id="cke_pastebin"> </div>
<div id="cke_pastebin">Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. </div>
<div id="cke_pastebin"> </div>
<div id="cke_pastebin">Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.</div>
<div id="cke_pastebin"> </div>
<div id="cke_pastebin">Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.</div>
<div> </div>
<div> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα