Μαθημένος να κερδίζει τη μίνι παρτίδα

Για πέμπτη φορά θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία των πλέι οφ, αρχίζοντας σήμερα την προσπάθειά του από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (17.00). Ένα μίνι πρωτάθλημα που κερδίζει όποτε συμμετέχει!

Στην πρώτη χρονιά των πλέι οφ, το 2007-08, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μειονέκτημα από την  ΑΕΚ αλλά τελικά τερμάτισε με άνεση πρώτος, πάνω από ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο. Στην πρώτη σεζόν της πολυμετοχικότητας, το 2008-09, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα πλέι οφ και παρότι μπήκε με μειονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ, έκανε πέντε νίκες και μία ισοπαλία, τερματίζοντας πρώτος και μακριά από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισα.

Την περίοδο 2010-11 οι Πράσινοι ξεκίνησαν με βαθμολογικό πλεονέκτημα αλλά σύντομα το απώλεσαν, βρέθηκαν να κυνηγούν και τελικά τα κατάφεραν να τερματίσουν πάνω από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό Βόλου. Τελευταία χρονιά που έπαιξε πλέι οφ ο Παναθηναϊκός ήταν τη σεζόν 2011-12. Τότε ήταν ένας υγιεινός περίπατος. Μπήκε με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών και κατέληξε να «καθαρίσει τη μπουγάδα» πολύ σύντομα πάνω από ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ.

Για τη σημερινή αναμέτρηση ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες να αντιμετωπίσει πέραν του μόνιμου Μπαϊράμι. Σίγουρα θα κάνει αλλαγές έναντι του τελικού Κυπέλλου με τους Καπίνο, Λαγό, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν, Πέτριτς να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Σχετικά άρθρα