Λίνο: «Να αφοσιωθούμε στους εαυτούς μας»

O αμυντικός του ΠΑΟΚ, Λίνο, τόνισε πως θα πρέπει να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και να επιδράσει η ήττα στο Κύπελλο θετικά. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova

Για τον τελικό Κυπέλλου και την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Δεν αρκεί να έχεις αυτοπεποίθηση, δεν αρκεί να είσαι θετικός, στον αγωνιστικό δε βγάλαμε τίποτα από αυτά και δεν κάναμε τίποτα ώστε ν’ αξίζουμε το Κύπελλο». 

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό
«Δε νομίζω πως είναι εύκολο να βρεθεί εξήγηση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στο γήπεδο, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Γνωρίζαμε πως η πίεση θα ήταν πολύ μεγάλη. Όλοι μας έχουμε χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας, προσπαθήσαμε για το καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, όμως δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει εξήγηση». 

Είσαι ένας από τους πλέον έμπειρους – αν όχι ο πλέον έμπειρος – ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Με δεδομένη τη μικρή, χρονική απόσταση στον τελικό και στην έναρξη των πλέι οφ, πώς διαχειρίζεστε την όλη κατάσταση προκειμένου να πετύχετε μια . επανεκκίνηση
«Θαρρώ πως είναι καλό τ’ ότι έχουμε τόσο κοντινές αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τον τελικό. Επειδή μπορούμε να βγάλουμε ότι καλύτερο μπορούμε πιο εύκολα στην έδρα μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Δεν μπορώ να ξέρω την αντίδραση των συμπαικτών μου αλλά πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε πιθανό για το καλύτερο αποτέλεσμα καθώς φοράμε τις φανέλες του ΠΑΟΚ και πρέπει να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό και να κάνουμε τα πάντα για τους φιλάθλους της ομάδας ώστε να τους κρατήσουμε μαζί μας. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο στο χορτάρι, φοράμε τη συγκεκριμένη φανέλα και πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Για μια ακόμη φορά θα πω πως είναι θετικό ότι έχουμε άμεσα αγώνα με την έναρξη των πλέι οφ. Και δε νομίζω πως είναι κάτι που έχει να κάνει με την εμπειρία, είτε μικρότερη, είτε μεγαλύτερη, νομίζω πως έχει να κάνει με τον καθέναν στην ομάδα. Θυμάμαι στη Βραζιλία όταν η Σάντος πήρε το πρωτάθλημα έχοντας τότε στις τάξεις της τον Ρομπίνιο και τον Ντιέγκο, 18 και 19 ετών αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, δεν έχει να κάνει με την ηλικία ή την εμπειρία. Έχει να κάνει με την ποιότητα». 

Η πικρία στις τάξεις των φίλων της ομάδας είναι μεγάλη. Μέρος αυτής σας μεταφέρθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας. Ποιό μήνυμα λάβατε εσείς οι ποδοσφαιριστές
«Φυσικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κι όποιος άλλος συνδέεται με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών, ήταν και είναι πολύ απογοητευμένοι και πολύ θυμωμένοι που χάσαμε τον τίτλο. Οι οπαδοί γνωρίζουν πως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα αλλά ελπίζω πως θα έχει θετική επίδραση. Αν δεν ήταν σίγουροι πως μπορούμε ν’ αποδώσουμε καλύτερα δε θα ερχόντουσαν να μας το ζητήσουν από εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά ελπίζω να μας επηρεάσει θετικά και να μας βοηθήσει να βγάλουμε στο γήπεδο ότι δεν καταφέραμε στον τελικό του Κυπέλλου». 

Ολοκληρώνοντας, γνωρίζεις τον Αστέρα Τρίπολης, η άποψή σου για τον μεταξύ σας αγώνα στην πρεμιέρα των πλέι οφ
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Γνωρίζουμε πως θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά νομίζω πρέπει να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και ν’ αποδείξουμε πως είμαστε όλοι μαζί, ν’ αποδείξουμε πως μπορούμε ν’ αντιστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να μπούμε στο παιχνίδι αποφασισμένοι να νικήσουμε. Και νομίζω πως πρέπει περισσότερο ν’ αφοσιωθούμε περισσότερο στους εαυτούς μας και λιγότερο στον αντίπαλο».

Σχετικά άρθρα