Η αποτυχία της ισοπαλίας και ο δρόμος της πρωτιάς

Μικραίνει ως μέγεθος ο Παναθηναϊκός, αν δεν το ρίξει στον προβληματισμό μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Και ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες διότι η πρώτη αντίδραση του Γιάννη Αναστασίου μετά τον αγώνα ήταν να πει δημόσια στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Εξηγώ άμεσα τα «γιατί» για τους… παρεξηγιάρηδες.

Ο Παναθηναϊκός ως μέγεθος είναι αστείο να συγκρίνεται με τον Ατρόμητο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή παρεξηγείται, sorry αλλά δεν θα μπω σε περαιτέρω εξηγήσεις. Η νεανική και με πολύ χαμηλό μπάτζετ ομάδα του «ψήλωσε» απότομα μόνη της χάρη στη δική της δουλειά. Πήρε το Κύπελλο με θρίαμβο, διέσυρε τον Ολυμπιακό και γενικώς κάνει ένα εξαιρετικό τρίμηνο σε αποτελέσματα και ποδόσφαιρο.

Επομένως είναι φαβορί στα πλέι οφ. Και είχε όλες τις συγκυρίες μαζί του στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος είχε μείνει χωρίς ματς δύο εβδομάδες ενόσω ο Παναθηναϊκός έδινε ματς ζωής – θανάτου με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Είχε τη φόρα και την αύρα του Κυπελλούχου. Θα την εξαργύρωνε εάν ο Πέτριτς κυρίως ήταν ο εαυτός του. Και θα πέρναγε νικηφόρα από το Περιστέρι, βάζοντας θεμέλια πρωτιάς στα πλέι οφ.

Πάει πολύ ο Παναθηναϊκός να μένει τρία ματς χωρίς νίκη με τον Ατρόμητο. Παρότι ο Ατρόμητος είναι το πραγματικό εμπόδιο πρωτιάς στα πλέι οφ, κατά την κρίση μου. Παρότι ο Ατρόμητος δικαιούνταν ίσως και περισσότερα φέτος.

Όμως μιλάμε για Παναθηναϊκό. Όποιος έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία, δεν θα έχει σχέση με το dna του συλλόγου.

Χάρη στον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός βγήκε τελικώς κερδισμένος από την αγωνιστική. Γιατί έβγαλε ίσως το δυσκολότερο παιχνίδι του και παράλληλα ο ΠΑΟΚ στο θεωρητικά πιο εύκολο στραβοπάτησε. Πρόβλεψη από νωρίς και την παίρνω πάνω μου. Εάν ο Παναθηναϊκός κάνει 3/3 στη Λεωφόρο, το πανηγύρι τελειώνει. Δεν θα χρειαστεί αποτέλεσμα στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική.

Η αρχή δίνεται την Κυριακή στη Λεωφόρο. Στο πλέον επικίνδυνο παιχνίδι των πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό. Γιατί επικίνδυνο; Γιατί παίζει απέναντι στον πληγωμένο εγωισμό του αντιπάλου. Δύσκολη εξίσωση. Αλλά στα δύσκολα τα πάει καλύτερα ο φετινός Παναθηναϊκός.

Σχετικά άρθρα