Αρχική / Διατροφή / Είμαι 90 κιλά και έχω υποθυρεοειδισμό. Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά;
Είμαι 90 κιλά και έχω υποθυρεοειδισμό. Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά; thumbnail

Ελένη, 19 ετών

Είμαι 90 κιλά και έχω υποθυρεοειδισμό. Τι πρέπει να κάνω για να χάσω κιλά;

Ρωτά η Ελένη Π.


Θέλω να μου δώσετε μία λύση στο προβλημα μου. Εϊμαι 19 χρονών και είμαι περιπου 90 κιλά έχω υποθυρεοειδισμό και θέλω να χάσω όσο πιο πολλά κιλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα γίνεται. 


 


Απαντά η κλινική διαιτολόγος Μαριά Τουμπή 


 Το πόσα κιλά πρέπει να χάσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να καθοριστούν εύκολα από κάποιον που δεν έχει ουσιαστική επαφή με το εξεταζόμενο άτομο. Θα σου σύστηνα λοιπόν να επισκεφτείς έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα σου κάνει ορισμένα τέστ (π.χ λιπομέτρηση ή και τέστ μεταβολισμού) και έτσι θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το άτομό σου, με αποτέλεσμα να σου ορίσει υπεύθυνα ένα χρονικό πλαίσιο για την απώλεια του περιττού λίπους που πιθανόν να έχεις. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την μείωση του λίπους αλλά και για τη διατήρηση αυτής της μείωσης. Προσεγγιστικά, μπορεί να χρειάζεσαι τουλάχιστον 6 μήνες διατροφικής αγωγής και άσκησης, προκειμένου να φτάσεις στο στόχο σου και άλλο τόσο χρόνο για συντήρηση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X