Και πως να ξεχάσουμε ε-Σένα… (video+photos)

«Και ξαφνικά όταν φτάνεις το όριο σου, κάτι συμβαίνει και πας λίγο παραπάνω»… Τα όρια για τον Άιρτον Σένα ήταν μόνο για να ξεπερνιούνται και ο Βραζιλιάνος πιλότος το έκανε πράξη κάθε φορά που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιού του. Την Πρωτομαγιά του 1994 ο μύθος της Formula 1 “έφυγε” με 217 χιλιόμετρα στην “καταραμένη” στροφή “Ταμπουρέλο” στην πίστα της Ίμολα και άφησε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό, το οποίο δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ όσα χρόνια και να περάσουν. Γιατί ο Σένα ήξερε πως να ζει στο όριο αλλά και πως να “φύγει” οδηγώντας σε αυτό.
Στα δέκα χρόνια παρουσία του στη Formula 1 ο Σένα πανηγύρισε τρεις φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με την McLaren ενώ σε συνολικά 162 Γκραν Πρι που συμμετείχε είδε 41 φορές πρώτος την καρό σημαία και στο βάθρο ανέβηκε συνολικά 80 φορές… Ο Βραζιλιάνος “δάμασε” επίσης τα μονοθέσια της Toleman, της Lotus και της Williams, μέσα στο οποίο έχασε τελικά τη ζωή του σε ηλικία 34 ετών.
20 χρόνια μετά από τον θάνατό του, ξυπνούν μνήμες από τις “μαγικές” στιγμές που χάρισε στους τυχερούς που πρόλαβαν να τον παρακολουθήσουν και το άγαλμά του στην Ίμολα θα θυμίζει πάντα πως οι θρύλοι έρχονται για να μείνουν μόνο για λίγο προκειμένου να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν…
Το συγκλονιστικό video της μοιραίας σύγκρουσης…

“Την ίδια στιγμή που φαίνεσαι ως ο καλύτερος, ο γρηγορότερος και ως κάποιος ο οποίος δεν αγγίζεται, τότε είσαι απίστευτα εύθραυστος”

“Δεν είμαι σχδιασμένος να τερματίζω 2ος ή 3ος. Είμαι σχεδιασμένος να νικάω”

Το άγαλμά του στην Ίμολα

“Εάν έχεις τον Θεό στο πλευρό σου, τότε όλα γίνονται καθαρά”

Σχετικά άρθρα