«Όσοι δεν μπορείτε, φύγετε από τον ΠΑΟΚ»!

Τους έστησε σε μια γωνιά … Κι επί τριάντα λεπτά ο Ιβάν Σαββίδης – φέρεται να – «πυροβολούσε» τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο «τσάρος» της Τούμπας ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Κι έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν…

Ο Ιβάν Σαββίδης φυσικά απέδωσε ευθύνες δημόσια και στους προπονητές του ΠΑΟΚ: «Η αντιμετώπιση του τελικού από την τεχνική ηγεσία ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά. Κατ΄ ίδιαν τα «άκουσε» χοντρά κι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Όπως τα «άκουσαν» Ζήσης Βρύζας και Γκέρμαν Τσιστιακόφ! Ο Ρώσος στρατηγικός σύμβουλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Και τούτο επειδή είναι στο στόχαστρο όλων εντός κι εκτός ΠΑΕ.

Ουσιαστικά φαίνεται πως ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε (καιρός ήταν …) να αλλάξει τα πάντα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αρχίζοντας από τον ίδιον του τον εαυτόν! Γι αυτό και μετά τον αγώνα με τον Αστέρα ξιφούλκησε (κάλλιο αργά παρά ποτέ …) κατά της (συγ)Κυβέρνησης. Φθάνοντας μάλιστα, στο σημείο να την προειδοποιήσει με – αρνητική γι αυτήν – εμπλοκή των φίλων του «δικέφαλου» στην εκλογική διαδικασία.

Πριν τον αγώνα ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας μίλησε στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει. Η ομιλία … Ο καταιγισμός απόδοσης ευθυνών καθυστέρησε και την αναχώρηση της αποστολής για την Τούμπα…

«Κιχ» πάντως, δεν ακούστηκε!

«Παίξαμε στον Τελικό με μία ομάδα φτωχότερη. Με οικονομικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. σαββίδης. «Παίξαμε με παίκτες που έχουν στο μυαλό τους τις πληρωμές. Εσείς στον ΠΑΟΚ έχετε λυμένο αυτό το πρόβλημα. Παίρνετε πιο πολλά λεφτά και στην ώρα σας. Κι όμως αυτοί έπαιξαν με πάθος. Εσείς όχι. Υπάρχει και η ήττα το ποδόσφαιρο. Δεν με πείραξε αυτό. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι δεν δείξατε ότι θέλετε την νίκη…».

Ο κ. Σαββίδης επίσης μταξύ άλλων τόνισε: « …Κι η Μπάγερν έχασε εύκολα από την Ρέαλ με 4-0. Κι οι παίκτες της προσπάθησαν, έβλεπες στις μονομαχίες ότι έπεφταν στους αντιπάλους πάνω με δύναμη. Άσχετα αν ηττήθηκαν με αυτό το βαρύ σκορ. Εμείς δεν το κάναμε …».

Και κατέληξε: « …Μείνατε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Που ήταν το πάθος σας με τον Παναθηναϊκό; Όποιος δεν μπορεί και δεν θέλει άλλο να παίζει για τον ΠΑΟΚ μπορεί να μαζέψει τα πράγματα του και να φύγει…»!

Είπαμε λοιπόν, πως ο Ιβάν Σαββίδης – κατά πως φαίνεται – αλλάζει ο ίδιος. Αλλάζει και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι αυτές οι αλλαγές είναι η μόνη διέξοδος από το αδιέξοσο το οποίο οδηγήθηκε κι οδήγησε!

Σχετικά άρθρα