Δεν μπορούν να συνυπάρξουν Βρύζας και Τσιστιακόφ

Το βασικό περιεχόμενο των δηλώσεων του Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης δείχνουν σε πρώτη φάση, την θέλησή του να αλλάξει την δομή και την εσωτερική οργάνωση του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης για όσους συνειδητά το έχουν ξεχάσει, δεν έχει συμπληρώσει δύο «γεμάτα» χρόνια παρουσίας στην Τούμπα ως μεγαλομέτοχος.

Η πρώτη χρονιά του ήταν «πειραματική» ενώ η δεύτερη που είναι αυτή που διανύουμε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Ο Σαββίδης έδωσε χρόνο και περιθώρια ελιγμών σε βασικούς του συνεργάτες. Πίστευε ότι ο Τσιστιακόφ και ο Βρύζας θα συνεργάζονταν αρμονικά και θα προσπαθούσαν με ομαδικό πνεύμα να λύσουν προβλήματα που δημιουργούνταν. Ο μεγαλομέτοχος διαπίστωσε, από μία συζήτηση που είχε με στενούς του συνεργάτες, το βράδυ της Τετάρτης μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, πως οι σχέσεις των στενών του συνεργατών δεν είναι καθόλου καλές. Για την ακρίβεια, ο Τσιστιακόφ είναι ο άνθρωπος που κατηγορούσε παρασκηνιακά τον Βρύζα, την Γκοντσάρεβα, τον Κωνσταντινίδη, τον Ζαγοράκη στον Σαββίδη πριν από τον αγώνα με τον Αστέρα. Και ο μεγαλομέτοχος που αποφάσισε να παίξει αλλιώς το «παιχνίδι» τους έβαλε όλους στο «κόλπο», «δίνοντας» στεγνά τον Τσιστιακόφ στους υπόλοιπους. Και το «ξεκατίνιασμα» πήγε σύννεφο.

Εκ του αποτελέσματος της βραδινής συζήτησης προκύπτει το συμπέρασμα πως πλέον δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ΠΑΕ οι Βρύζας και Τσιστιακόφ. Ο Σαββίδης έδειξε να το έχει καταλάβει. Για να προασπίσει την επένδυσή του, για να βοηθήσει την ομάδα και να βελτιώσει τις αδυναμίες, πρέπει να προχωρήσει σε άλλες κινήσεις. Να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης. Να έχει έναν άνθρωπο υπεύθυνο για το αγωνιστικό, έναν ως τεχνικό διευθυντή και με τον αρμόδιο προπονητή που πρέπει να επιλεχθεί να βαδίσει ο ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν. Τα πειράματα τελείωσαν στον ΠΑΟΚ και αυτό το έδειξε ο Σαββίδης με τις δηλώσεις του. Μένει να το κάνει πράξη άμεσα. Άλλωστε και ο ίδιος όπως δήλωσε, θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στην Τούμπα για να αλλάξει τον ΠΑΟΚ. Και αν είναι δυνατόν, στο μέλλον, να τον διαδεχθεί ένας από τους γιούς του. Ο ΠΑΟΚ μέσα από την κρίση και τις αποφάσεις που θα πάρει ο Σαββίδης, θα βγει πιο ισχυρός.

Σχετικά άρθρα