Στην πρώτη 12άδα του κόσμου η εθνική ανδρών

Στο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η εθνική ομάδα των ανδρών δίνει τη συνέχεια που της πρέπει στην επική διάκριση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013!

Στο καθοριστικό ματς για την κατάκτηση της προνομιούχου 3ης θέσης στο γκρουπ C της 1ης κατηγορίας (Championship Division) έβγαλε ποιότητα και περίσσευμα ψυχής, κατέβαλλε τη Γαλλία με 3-1 και προκρίθηκε περήφανα στην πρώτη 12άδα του κόσμου!

Εξασφάλισε αυτόματα τον βασικό της στόχο που ήταν η παραμονή στην ελίτ του παγκοσμίου στερεώματος, υλοποίησε τη μεγάλη της επιθυμία για είσοδο στις θέσεις 1-12 και τώρα με το ίδιο πείσμα θα κοιτάξει να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα. Η Αυστρία θα είναι ο επόμενος αντίπαλός της στο Τόκιο. Η κλήρωση επιφύλαξε άλλη μία ευρωπαϊκή «μονομαχία» και μάλιστα απέναντι σε σταθερή πρωταγωνίστρια μεγάλων διοργανώσεων. Ο αγώνας διεξάγεται αύριο στις 10.00 τοπική ώρα, δηλαδή στις 04.00 τα ξημερώματα Ελλάδας. Αν η εθνική μας νικήσει και προκριθεί στα προημιτελικά τότε ξαναπαίζει στις 19.30 τοπική με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα!

Στη νίκη επί των Γάλλων ήταν καθοριστική άλλη μια φορά η συμβολή του Παπαγεωργίου, που έδωσε πλεονέκτημα στο σκορ και στην ψυχολογία. Ο Γκιώνης ήταν εντυπωσιακός και παρότι αποκόμισε νωρίς πρόβλημα τραυματισμού πέτυχε δύο επιβλητικές νίκες, ενώ και ο Κρεάνγκα αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον ώμο! Ήταν τόσο αποφασισμένα όλα τα παιδιά όμως, που δεν …καταλάβαιναν από πόνους και απρόοπτα. Με τη μαεστρική καθοδήγηση από τον Κώστα Βατσακλή, με σημαντική βοήθεια στο κομμάτι της ψυχολογίας και της αγωνιστικής προετοιμασίας από τους αναπληρωματικούς Κώστα Λαγογιάννη και Τάσο Ρηνιώτη, όλοι μαζί μια γροθιά συνέχισαν τη θετική παράδοση των τελευταίων χρόνων με τη Γαλλία και πανηγύρισαν σε βάρος της την πανάξια πρόκριση.

Σχετικά άρθρα