Αρχική / Σεξ / Άνδρας / 27 τύποι ανδρών: Ποιοι θα σε απατήσουν και ποιοι όχι
27 τύποι ανδρών: Ποιοι θα σε απατήσουν και ποιοι όχι thumbnail

27 τύποι ανδρών: Ποιοι θα σε απατήσουν και ποιοι όχι

Έρευνα: Απιστία λόγω… κρίσης-Ποιοι απατούν


Σύμφωνα με έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), που πραγματοποιήθηκε το 2012, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις διαπροσωπικές και σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών σε ποσοστό 46%.


Η απιστία, επομένως, ως «αντίδοτο» στα προβλήματα είναι για πολλούς μονόδρομος.


Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και το 27% των γυναικών οδηγήθηκαν στην απιστία, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Παλαιότερη έρευνα (ΕΜΑΣ, 2007) επί ελληνικού εδάφους υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή που ευνοεί την απιστία. Από τους συνολικά 750 ερωτηθέντες (460 άνδρες και 290 γυναίκες), το 41% απάντησε ότι αυτό συμβαίνει, «γιατί τότε υπάρχουν περισσότεροι πειρασμοί». Στην ερώτηση μάλιστα αν «έχετε απιστήσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών», σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (48%) παραδέχθηκαν ότι απάτησαν τους συντρόφους τους τη συγκεκριμένη περίοδο.


 


Οι 27 τύποι ανδρών και οι πιθανότητες τΟυς να απατήσουν τη σύντροφό τους


 


Τα στανταράκια


Ο οπορτουνιστής: Δεν του αρέσει να χάνει καμία ευκαιρία στη ζωή του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απατήσει τη σύντροφό του.


Ο μισογύνης: Υποτιμά τις γυναίκες και πιστεύει ότι δεν είναι τόσο άξιες όσο οι άνδρες.


Το αιώνιο παιδί: Τον χαρακτηρίζει η βαθιά ανασφάλεια και η ανω­ριμότητα. Δεν θέλει με τίποτα να μεγαλώσει.


Το «κακό αγόρι»: Του αρέσει η άμεση και εύκολη ικανοποίηση. Αυτό που θα λέγαμε στερεοτυπικά «το κακό αγόρι του σχολείου». Δείχνει ενθουσιώδης και παρορμητικός.


Ο χειραγωγός: Είναι στη φύση του να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους. Ο μετροσέξουαλ: Φροντίζει να τροφοδοτεί το ναρκισσιστικό εγώ του και δεν αφιερώνει ποιοτικό χρόνο στη σύντροφό του.


Ο παρορμητικός: Πρώτα δρα και μετά σκέφτεται. Η αγαπημένη του λέξη είναι «συγγνώμη».


Ο χαμαιλέοντας: Νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Ο ειδικός της «μεταμφίεσης».


Τα φαβορί


Το παιδί της μαμάς: Θεωρεί τη μητέρα του το πιο σημαντικό πρό­σωπο στον κόσμο, σέβεται πολύ τις γυναίκες και ποτέ δεν θα κάνει σεξιστικά σχόλια εις βάρος τους.


Ο άνδρας-βράχος: Ο τύπος άνδρα που γνωρίζει πολύ καλά τα δυ­νατά και τα αδύνατα σημεία του. Είναι γοητευτικός, έχει δύναμη και επιρροή, πάντα μαθαίνει από τα λάθη του.


Ο οικογενειάρχης: Προτεραιότητά του είναι η οικογένεια. Σε κά­ποιες περιπτώσεις μπορεί η απιστία να περάσει από το μυαλό του, όμως η οικογένεια είναι πιο σημαντική από μια εφήμερη απόλαυση. Ο άνδρας σκυλάκι: Οι γυναίκες έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω του και αυτός αποφεύγει να σηκώσει ανάστημα. Δεν διαφέρει στον χαρακτήρα από τα μικροσκοπικά τσιουάουα που στριμώχνονται στις γυναικείες τσάντες.


Ο σκεπτόμενος: Εχει την τάση να υπεραναλύει τις καταστάσεις. Συνήθως γυρνάει την πλάτη του στην απιστία αφού τελικά ζυγίζει τα πράγματα και παίρνει πάντα την καλύτερη απόφαση. Φυσικά, αυτή δεν είναι ποτέ αυθόρμητη.


Ο άνδρας «κολλητή φίλη»: Ο άνδρας που αγαπά να παίρνει μέρος σε γυναικείες συζητήσεις, που δεν κρύβει τα συναισθήματά του, που θέλει να έχει τον τίτλο του καλύτερου φίλου.


Ο ταλαντευόμενος: Εχει κόμπλεξ ανασφάλειας. Παλεύει να βρει την ταυτότητά του. Πολύ βασανισμένος στα προσωπικά του.


Ο άνδρας «γυναικείος νους»: Ο άνδρας με τη μεγαλύτερη ενσυναί- σθηση. Μπαίνει στη θέση των γυναικών και είναι ο πιο σπάνιος τύπος.


Το ρίσκο


Ο ορθολογιστής: Πορεύεται μόνο με τη λογική του και θέλει πάντα να ξέρει το γιατί.


Ο γοητευτικός: Ενισχύει το εγώ του ικανοποιώντας τις γυναίκες. Το κορόιδο της αγάπης: Ο αθεράπευτα ρομαντικός τύπος άνδρα. Ο «άλλα λέω και άλλα κάνω»: Η υποκρισία είναι στο αίμα του, επομένως δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα έκανε στο εν­δεχόμενο μιας απιστίας.


Ο άνδρας «ακόλουθος»: Επηρεάζεται εύκολα και ακολουθεί το ρεύμα. Ο άνδρας «ένα βήμα μπροστά»: Σχεδιάζει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.


Ο άνδρας-«αίνιγμα»: Αναρωτιέται συνεχώς ποιος είναι.


Ο μοντέρνος: Η επιτομή των προσδοκιών στον 21ο αιώνα. Προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε θεωρείται σωστό για τον σύγχρονο άνδρα.


Ο οραματιστής: Βλέπει πάνω και πέρα από τα πράγματα. Η συμβίωση με έναν τέτοιου τύπου άνδρα είναι εμπειρία ζωής.


Μόνιμα στον πάγκο


Ο κύριος ευπροσάρμοστος: Προσπαθεί να μην μπλέκει σε μπελάδες και να περνάει απαρατήρητος.


Ο ενοχικός: Ανησυχεί για τα πάντα και νιώθει πως πάντα φταίει www.enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X