Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτ. της Κύπρου
Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτ. της Κύπρου thumbnail

Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτ. της Κύπρου

Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν και πάλι σε λίγες ημέρες, μαζί με τον πρώην υπουργό, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, αλλά και η σύζυγός του, που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ.

Ως εκπρόσωπος του καταζητούμενου Φουάντ Αλ Ζαγιάντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ο οποίος υποστήριξε οτι είναι παράνομη η παραπομπή του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας ότι
δεν κλητεύθηκε  σε κανένα στάδιο της έρευνας απο τη δικαιοσύνη.

Ο συνήγορός υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας και ουδέποτε  του δόθηκε η ευκαιρία να πει τις απόψεις του.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ υπήρξε εκπρόσωπος εταιρίας η οποία ανέλαβε αντισταθμιστικά ωφελήματα για την προμήθεια των TOR M1.

Ο συνήγορος του Φουάντ αλ Ζαγιάντ υποστήριξε, επίσης, ότι το ένταλμα εκδόθηκε ακύρως, χωρίς να υπάρχει νόμιμη κλήτευση του κατηγορούμενου και χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Το δικαστήριο απέρριψε τις αντιρρήσεις που προέβαλε η υπεράσπιση με την αιτιολογία ότι η κλήτευση ήταν νόμιμη σε κατηγορούμενο αγνώστου διαμονής.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR – M1.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Κύπριου πρώην υπουργού, Μιχάλης καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία στην Κύπρο σε δικό του λογαριασμό, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X