Αρχική / Υγεία / Φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία thumbnail

Φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πασχόντων χιλιάδες από σοβαρές ασθένειες, θα φέρει η προωθούμενη από το υπουργείο Υγείας ρύθμιση για διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Για λόγους εξοικονόμησης πόρων, τα ακριβά αυτά σκευάσματα διατίθενται τα τελευταία χρόνια από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό οδηγεί συχνά σε ταλαιπωρία τους ασθενείς, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αναζητούν τα φάρμακά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ενώ σε άλλες υπομένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ασθενών με Σπάνιο Νόσημα, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη διάθεσή τους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για εξυπηρέτηση των ασθενών από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Προϋπόθεση – είπε – είναι να δοθούν και ορισμένα οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς, όπως ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους και να τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ εμπρόθεσμα.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε, παράλληλα, από τις επιστημονικές εταιρείες να συμβάλλουν στην ταχύτερη δημιουργία των μητρώων ασθενών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πασχόντων από χρόνια νοσήματα.
Αυτό θα επισπεύσει τις διαδικασίες για ένταξη των φαρμάκων τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X