Το… παλεύουν Απόλλων και Ομόνοια

«Ζωντανός» στο… όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε ο Απόλλωνας ο οποίος επικράτησε 2-1 του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με ανατροπή, και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιέ μείωσε στο δίποντο από τη δεύτερη θέση! Αντίθετα, πομακρύνεται κι άλλο το πρωτάθλημα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη μετά τη δεύτερη σερί ήττα τους.

Το σκορ για τους «γαλαζοκίτρινους» άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Νούνο Μοράις με πλασέ μετά από ασίστ του Μαντούκα . Μετά το 20άλεπτο ο Απόλλωνας άρχισε να ανεβαίνει και να προσπαθεί να αντιδράσει. Στην πρώτη του καλή στιγμή ισοφάρισε με κεφαλιά του Γκιέ μετά από σέντρα του Ρομπέρ (26′) και ανέβηκε ψυχολογικά, αναζητώντας την ολική ανατροπή. Ο Απόλλωνας προειδοποίησε, ο ΑΠΟΕΛ δεν βελτιώθηκε πολύ μετά τις αλλαγές και το 2-1 έμοιαζε θέμα χρόνου. Και ήρθε στο 66′ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκιέ, ο οποίος ολοκλήρωσε με ιδανικό πλασέ την αντεπίθεση του Απόλλωνα.

Με σκόρερ τους Αλίπιο (9′)  και Άλεξ Ρούμπιο (67′) η Ομόνοια έφυγε με το διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» νικώντας 2-1 την Ανόρθωση. Η «Κυρία» προσπάθησε στο β’ ημίχρονο να αλλάξει τα δεδομένα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για την Ανόρθωση μείωσε ο Ζόρζε στο 73’. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ομόνοια πάει στους 59 βαθμούς και παραμένει στο κυνήγι της τέταρτης θέσης.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ τίτλου

1. ΑΕΛ 75
2. ΑΠΟΕΛ 72
—————————————————————-
3. Απόλλων 70
4. Ομόνοια 60
—————————————————————-
5. Ερμής 59
6. Ανόρθωση 38

-Οι δυο πρώτοι βγαίνουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
-Ο 3ος και ο 4ος βγαίνουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ παραμονής

1. Νέα Σαλαμίνα 48
2. ΑΕ Κιτίου 43
3. Άρης 34
4. Δόξα 33
——————————————————-
5. Εθνικός 32
6. ΑΕ Κουκλιών 22

-Οι δυο τελευταίοι υποβιβάζονται

Σχετικά άρθρα