«Τώρα η στιγμή της αλήθειας»

«Τώρα ήρθε η στιγμή της αλήθειας, πρέπει να κρατήσουμε την έδρα μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του ΠΑΟΚ, εν όψει πλέι οφ, στην πρώτη φάση των οποίων ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Νέα Κηφισιά, και μετά την εντός έδρας νίκη επί του Ικάρου για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1.
«Πετύχαμε τον στόχο μας να είμαστε σε μια πλεονεκτική θέση στα πλέι οφ», επισήμανε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ και υπογράμμισε: «Τώρα ήρθε η στιγμή της αλήθειας, πρέπει να κρατήσουμε την έδρας μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Σήμερα θέλαμε την νίκη για ψυχολογικούς λόγους και γιατί μας πείραξε η ήττα από τον Ηλυσιακό. Είναι δύσκολο το ότι θα παίξουμε τρεις αγώνες μέσα σε έξι μέρες».
«Η Κηφισιά είναι δύσκολη και έμπειρη ομάδα», παρατήρησε ο Μαρκόπουλος για την αντίπαλο της ομάδας του στα πλέι οφ και εξήγησε: «Έχει τέσσερις πολύ έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε ευρωπαϊκές ομάδες και ξέρουν τι θα πει πλέι οφ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι εμείς. Έχει προσθέσει δύο νέους παίκτες η Κηφισιά, αυτό είναι πρόβλημα και πρέπει να δούμε πως συμπεριφέρεται με αυτούς τους παίκτες ο αντίπαλος».
«Αν εξαιρέσεις τον Πανιώνιο, οι άλλες ομάδες είναι ίδιες», απάντησε ο προπονητής του «Δικέφαλου» σε ερώτηση εάν η ΑΕΝΚ έχει μεγαλύτερο «βάθος» πάγκου από τον ΠΑΟΚ.
«Μπορούσαν να παίξουν περισσότερο σήμερα, είναι δύο ταλαντούχοι παίκτες», σχολίασε, επίσης, ο Μαρκόπουλος σε ερώτηση για τους δύο νεαρούς της ομάδας, Μιχάλη Λιάπη και Αντώνη Κόνιαρη.
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα με την Νέα Κηφισιά»
«Ήταν μια καλή νίκη για εμάς», παρατήρησε ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο 24χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου». «Δεν παίξαμε καλά την περασμένη εβδομάδα και ήταν σημαντικό να είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Τρίτης για τα πλέι οφ τώρα».
«Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν», είπε ο Κούπερ για το ρεκόρ που κατέρριψε σήμερα, των περισσότερων ασίστ σε μια σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. «Ήθελα και εγώ να βοηθήσω την ομάδα. Είναι σημαντικό γιατί πέρασαν σημαντικοί παίκτες από τον ΠΑΟΚ».
«Δεν σκεφτόμουν σήμερα το ρεκόρ, για να το πετύχαινα θα έπρεπε να πετύχουν καλάθια και οι συμπαίκτες μου, κάτι που το έκαναν», τόνισε ο 24χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» και σε ερώτηση για την ωριμότητα που έδειξε φέτος στο παιχνίδι του και το ότι προσαρμόστηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα, σημείωσε: «Υπήρχαν πιο έμπειροι παίκτες από μένα που με βοήθησαν ενώ ήταν σημαντικό και το τεχνικό επιτελείο. Όλοι μαζί περνούσαμε τα δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ήμασταν μια οικογένεια και αυτό ήταν σημαντικό».
«Αν παίξουμε όπως στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα να περάσουμε στον επόμενο γύρο», δήλωσε ο Κούπερ για την σειρά των πλέι οφ κόντρα στην Νέα Κηφισιά.

Σχετικά άρθρα