Καζάζης: «Χαρά και τιμή να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό»

Ο “αρχιτέκτονας” της φετινής πορείας του Ολυμπιακού, που οδήγησε στο 27ο πρωτάθλημα,  Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του, εκδηλώνοντας παράλληλα τη θέλησή του να μείνει και τα επόμενα χρόνια στον πάγκο. 

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο κ. Καζάζης στον «Γαύρο» 

Νιώθεις πως η κατάσταση του νταμπλ ήταν δικαίωση; 

«Ήταν πάρα πολύ έντονη, αλλά όσον αφορά τη δικαίωση, δεν είναι. Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί, με καλές και κακές στιγμές. Το θέμα είναι να μπορείς να βρίσκεις τη λύση στις κακές στιγμές και τις άσχημες καταστάσεις να τις διορθώσεις και να πετυχαίνεις τον στόχο σου. Η χαρά είναι ότι η επιτυχία ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες. Η ομάδα έχει φτιαχτεί από την αρχή για τίτλους, αλλά μετά τα τόσα προβλήματα μας έδωσε μεγάλη χαρά που καταφέραμε και πετύχαμε τους στόχους μας». 

Θεωρείς ότι είναι και μία αποδείξεις ότι έγιναν σωστές επιλογές, παρότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση; 

«Είμαι άνθρωπος που στηρίζει μέχρι τέλους τις επιλογές μου. Ακούστηκαν πολλά για τους αθλητές, για εμένα. Ιδίως στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου. Εγώ αυτό που ζήτησα από τη διοίκηση, έγινε. Είχα ζητήσει ενίσχυση ενός ακόμα κεντρικού. Πίστευα ότι με το υπάρχον υλικό και χωρίς προβλήματα η επίτευξη του στόχου θα ήταν στα μέτρα μας. Δεν υπολόγιζα ότι θα συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν. Παρ’ όλα αυτά, στη συνάντηση που είχα τον Δεκέμβριο με τον πρόεδρο, Μιχάλη Κουντούρη, του είχα πει ότι ήθελα μόνο έναν κεντρικό και πήραμε τον Κιόση. Είχα ζητήσει να μείνει και ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, αλλά τελικά τον ήθελε η Λαμία για να μας δώσει τον Χρήστο. Είχα πει του προέδρου ότι το “πιστεύω” μου είναι πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Απλά ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος». 

Η επόμενη μέρα μετά το happy end για τον Δημήτρη Καζάζη ποια είναι; 

«Ακόμα, επειδή ήταν ιδιαίτερη χρονιά, πρέπει λίγο ακόμα το χαρώ και να μπορέσω να χαλαρώσω. Ούτε μία στιγμή φέτος δεν μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ηρεμία και ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε ένταση, μεγάλη προσπάθεια και τώρα που τα έχουμε καταφέρει, είναι δώρο στους εαυτούς μας λίγες μέρες να χαλαρώσουμε και να χαρούμε αυτό που έχουμε πετύχει». 

Προφανώς είναι νωρίς και εξαρτάται από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά είναι επιθυμία σου να είσαι και την επόμενη χρονιά στην ομάδα; 

«Έχω περάσει μεγάλες χαρές αυτά τα δύο χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον κ. Κουντούρη που μου έχει εμπιστευτεί τις τύχες αυτής της μεγάλης ομάδας. Είναι τιμή και χαρά, είτε στα καλά είτε στα δύσκολα, εγώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους. Δεν εξαρτάται από εμένα, οι διοικήσεις είναι εκείνες που χαράζουν τις πορείες και εμείς, οι αθλητές και προπονητές οφείλουμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας ώστε να υλοποιήσουμε την πορεία αυτή. Η διοίκηση θα πάρει τις αποφάσεις τι θα κάνουμε. Για μένα είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Το απολαμβάνω σε καθημερινή βάση».

Σχετικά άρθρα