«Σύμβολο της Ν. Φιλαδέλφειας το γήπεδο»

Η δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη, μίλησε για τη μεγάλη σημασία που μπορεί να πάρει για την πόλη το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της στην “Ωρα των Σπορ”:
Για τη σημασία του γηπέδου για την πόλη: «Το επικείμενο έργο μπορεί να γίνει σύμβολο της πόλης μας. Η διαφορετικότητά του, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και οι συμβολισμοί του μπορούν να μετατρέψουν το έργο αυτό σε εγκατάσταση σύμβολο για την πόλη μας. Η Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να αποκτήσει σαν σύμβολο την “Αγια-Σοφιά” και κατ’ επέκταση την ΑΕΚ».
Για τα οφέλη από την κατασκευή του γηπέδου: «Πιστεύω πως με το νέο γήπεδο που θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί θα γίνει το γήπεδο, θα αποκτήσει πάλι ζωή η πόλη. Δεν μιλάμε απλώς για ένα γήπεδο, αλλά για ένα πολιτιστικό κέντρο που προσφέρει ανώτερη ψυχαγωγία από έναν απλό αγώνα ποδοσφαίρου. Ήδη υπάρχει κινητικότητα από πολίτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την προοπτική και γίνεται προσπάθεια να επενδύσουν σε νέα καταστήματα στο δήμο μας, δείγμα της πίστης που υπάρχει πως με το νέο γήπεδο τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο».
Για τα εμπόδια που υπήρξαν: «Υπήρχαν αρκετές εντάσεις στα δημοτικά συμβούλια των τελευταίων ετών. Δώσαμε πραγματική μάχη για να θριαμβεύσει το αυτονόητο και το ξεκάθαρο. Τέτοιος ήταν ο πόλεμος που δεχτήκαμε. Οι όποιες αντιρρήσεις ήταν απλώς για να γίνουν. Το σχέδιο φαντάζει πλήρως εφικτό και εφαρμόσιμο».
Για την απομάκρυνση του χώρου στάθμευσης των απορριματοφόρων: «Είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Έχουμε καταθέσει πρόταση για να προχωρήσει η μετακίνηση του εν λόγω χώρου κι έχουμε βρει μία έκταση λίγο έξω από τα όρια του Δήμου μας. Περιμένουμε τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων για να δρομολογηθεί το ζήτημα».

Σχετικά άρθρα