Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Κάναμε σεξ και εξαφανίστηκε: Πώς πρέπει να αντιδράσω;
Κάναμε σεξ και εξαφανίστηκε: Πώς πρέπει να αντιδράσω;  thumbnail

Bάσω, 26 ετών

Κάναμε σεξ και εξαφανίστηκε: Πώς πρέπει να αντιδράσω;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα είμαι 26 χρονών κ πρόσφατα τελείωσα από μια σχέση με απόσταση. Θέλησα να βρω κάποιον να κάνω μια σοβαρή σχέση στο μέρος που μένω κ μέσω ενός ζευγαριού έγινε κάτι με ένα παιδί στην ηλικία μου. Βγήκαμε όλοι μαζί για καφέ. Μετά από μερικές μέρες ξαναβγήκαμε όλοι μαζί και πήγαμε μια βόλτα όπου οι φίλοι μας, μας άφησαν μόνους και τότε έγινε κάτι μεταξύ μας. Ήθελε να ολοκληρώσουμε εκείνη τη στιγμή όμως εγώ δεν ήθελα και δεν έγινε. Όμως μετά δεν μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Αλλά είπε να κανονίσουμε όλοι μαζί να πάμε στο χωριό του να μείνουμε όπως και πήγαμε. Μετά από μια εβδομάδα εκεί ολοκληρώσαμε με αγκάλιαζε κτλ. Όμως κ πάλι δε ζήτησε το τηλέφωνό μου αλλά είπε πάλι στην παρέα να κανονίσουμε ξανά για καφέ. Λένε πως γενικά είναι ντροπαλός όμως το βρίσκω αδιανόητο να μην έχει βρει τρόπο να επικοινωνεί μαζί μου αν με ήθελε. Πώς να χειριστώ αυτή την κατάσταση;


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην ψυχολόγο κυρία Μαριάννα Μιχαλάκη. Ελπίζουμε οι συμβουλές της να σας φανούν χρήσιμες. 



Σε πρώτο στάδιο, είναι πολύ σημαντικό η φίλη μας να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα δικά της συναισθήματα και τι προσδοκίες έχει από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όπως και η ίδια αναφέρει στο γράμμα της, επιθυμεί να κάνει μια σοβαρή σχέση. Στην παρούσα φάση, έχει γνωρίσει έναν άνθρωπο μέσω κοινών γνωστών, με τον οποίο έχουν βρεθεί μόνο στα πλαίσια παρέας. Οι στιγμές που έχουν βρεθεί μόνοι τους ήταν κι εκείνες όπου ολοκλήρωσαν σεξουαλικά τη σχέση τους. Ωστόσο, βρισκόμενη στην πρώτη φάση της γνωριμίας της με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αναρωτιέται για το ποιες είναι οι προθέσεις του και κατά πόσο την επιθυμεί, την θέλει ο ίδιος. Εύλογες οι ανησυχίες μιας και ο ίδιος δεν έχει δείξει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να της ζητάει το τηλέφωνο ή να μην έχει βρει άλλο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της. Τα σενάρια και οι υποθέσεις που μπορεί να κάνει η ίδια είναι πολλά. «Είναι ντροπαλός; Με θέλει αλλά φοβάται να το δείξει; Μήπως δεν με θέλει;»  Ωστόσο, το μόνο που μπορεί να κάνει η ίδια είναι να μείνει σταθερή στα θέλω της και τις επιθυμίες και να τις εκφράσει και στον ίδιο, όποτε της δοθεί η ευκαιρία. Για παράδειγμα, όταν είναι να ξαναβρεθούν στα πλαίσια παρέας και επιδιώξει ο ίδιος να μείνουν οι δυο τους, τότε μπορεί η ίδια να ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που θέλει στην παρούσα φάση. Αν η ίδια, δεν επιθυμεί να συνεχίσει την παρούσα «μορφή σχέσης» που έχουν, θα το δείξει έμπρακτα. Μόνο έτσι, θα καταλάβει και η ίδια τις προθέσεις και τα θέλω του άλλου κι αν η στάση του τελικά είναι αποτέλεσμα «φόβου» ή «ντροπής» ή απλώς ο ίδιος επιθυμεί τη συγκεκριμένη μορφή σχέσης, χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις. Όταν ξεκαθαρίζουμε έμπρακτα τη στάση μας, τότε τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα και για εμάς τους ίδιους. Γι’ αυτό, η φίλη μας καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει η ίδια τι περιμένει και τι θέλει από τον ίδιο και στην κατάλληλη φάση που θα της δοθεί από τον ίδιο (την προσεγγίσει, της πει να μείνουν μόνοι τους κτλ), θα εκφράσει αυτό που πραγματικά νιώθει. Το αν θα συμβαδίζουν τα «θέλω» τους και οι επιθυμίες τους, θα φανεί, και η φίλη μας θα πράξει ανάλογα, σεβόμενη πάντα τις ανάγκες της αλλά και σεβόμενη τη θέση και τις ανάγκες του άλλου, όποιες κι αν είναι αυτές. Είναι σημαντικό να μην εμπλεκόμαστε σε μπερδεμένες καταστάσεις γιατί «χάνουμε» τη στιγμή, αναλωμένοι σε εικασίες, υποθέσεις. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X