Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκινά η καταβολή του. Πως να το διεκδικήσετε
Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκινά η καταβολή του. Πως να το διεκδικήσετε thumbnail

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκινά η καταβολή του. Πως να το διεκδικήσετε


Πιο συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδος θα χορηγηθεί το οικονομικό βοήθημα σε 265.000 δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έως τις 30 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή θα πιστωθεί η ενίσχυση και στους 75.000 ένστολους.


Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο, στους δικαιούχους να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν εισοδήματα λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ -έως και 6.500 ευρώ.


Εξάλλου, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, ώστε να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε όσους έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.


Όσον αφορά τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει  έως και τις 10 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα λήξει στις 30 Ιουνίου.


Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ, www.gsis.gr και η διαδικασία είναι πραγματικά απλή.


ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ


-Οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα «Αίτηση κοινωνικού μερίσματος», η οποία εμφανίζεται ως πρώτη κατά σειρά επιλογή στην κεντρική σελίδα της ΓΓΠΣ και στην ενότητα «Υπηρεσίες προς τους πολίτες».


-Επιλέγοντας «Αίτηση Κοινωνικού Μερίσματος» ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες του Taxisnet.


-Στην ηλεκτρονική αίτηση που εμφανίζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχουν ήδη αποτυπωθεί το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του χρήστη ο οποίος καλείται να συμπληρώσει ανάλογα την ένδειξη «Έγγαμος», τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), το έτος γέννησης και σε ειδικό πεδίο αν πρόκειται για άτομο με αναπηρία 67% και άνω.


-Στο επόμενο πεδίο, συμπληρώνονται τα «Στοιχεία οικίας». Ζητείται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τον αναζητήσουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος) και η Διεύθυνση. Σε ειδικό κουτάκι συμπληρώνεται αν «στο ακίνητο δεν υπάρχει παροχή ρεύματος».


-Το αμέσως επόμενο πεδίο αφορά τα μέλη της οικογένειας. Για να τα δηλώσετε, θα πρέπει να επιλέξετε στο κάτω μέρος της ηλεκτρονικής φόρμας «Εισαγωγή μέλους», οπότε το σύστημα θα σας ζητήσει τα αντίστοιχα στοιχεία (ΑΜΚΑ, ποσοστό αναπηρίας κ.λπ.).


-Το τελευταίο πεδίο είναι αυτό που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή του επιδόματος σε δικαιούχους. Συμπληρώνεται το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


-Τέλος ο φορολογούμενος θα πρέπει να κάνει κλικ στην επιλογή «Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή ιδιαίτερα δε τα άτομα που συνοικούν μαζί μου είναι τα ανωτέρω και μόνο αυτά» και βέβαια στην «Οριστικοποίηση Αίτησης».


 Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X