Μέτρα κατά της βίας λαμβάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι πρόκειται να προτείνει μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Stampa».
Αναφερόμενος στις συγκρούσεις φιλάθλων της Νάπολι, της Ρόμα και της Φιορεντίνα, οι οποίες σημειώθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έξω από το στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «το στάδιο μετατράπηκε σε χώρο ατιμωρησίας».
Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι «θέλει να αφήσει να περάσουν πρώτα οι εκλογές, διότι μόνον τα γεράκια εκμεταλλεύονται μια τέτοια κατάσταση, με έναν νέο ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση» και ότι στη συνέχεια «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να ξαναγίνουν τα στάδια χώρος αφιερωμένος στις οικογένειες».
«Θεωρώ αχαρακτήριστο το ότι το Σάββατο είδαμε τους παίκτες να συνομιλούν με τους αρχηγούς των οργανωμένων φιλάθλων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
«Αν οι παρεμβάσεις μας προϋποθέτουν να έλθουμε σε ρήξη με κάποιους συγκεκριμένους χώρους οργανωμένων φιλάθλων, θα το κάνουμε. Θα χρειασθεί παιδεία αλλά και τήρηση υποχρεωτικών μέτρων. Αφού τα κατάφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία, όπου ξέρουν να χάνουν χαμογελώντας, θα πρέπει να τα καταφέρει και η Ιταλία» κατέληξε ο Ρέντσι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα