Αρχική / Διατροφή / Με ποια δίαιτα μπορώ να χάσω πολλά κιλά;
Με ποια δίαιτα μπορώ να χάσω πολλά κιλά; thumbnail

Γεωργία, 11 ετών

Με ποια δίαιτα μπορώ να χάσω πολλά κιλά;


Ρωτά η αναγνώστρια μας Γεωργία Κ.Είμαι 11 ετών με βάρος 60 κιλά. Στο ύψος είμαι 1,52 και νομίζω πως είμαι πάνω από το όριο των κιλών της ηλικίας μου. Θέλω να αδυνατίσω γύρω στα 25-30 κιλά και δεν μπορώ. Εχω ψάξει και σε αλλά site αλλά δεν βρίσκω απάντηση. Τι να κάνω για να αδυνατισω;


Απαντά η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  Φιλίππου Αμαλία

 

Κάνοντας μια εκτίμηση με βάση τις τιμές βάρους και ύψους που μας δίνετε, το βάρος σας όντως δεν είναι υγιές. Ωστόσο η απώλεια 25-30 κιλών σε μια τόσο μικρή ηλικία θα μπορούσε να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ανάπτυξή σας ιδιαιτέρως αν γίνει με τρόπο ανορθόδοξο. Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε έναν κλινικό διαιτολόγο που θα σας κατευθύνει υπεύθυνα και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το βάρος σας με τον πλέον υγιεινό τρόπο χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξή σας, καθώς το διαιτολόγιο στην περίοδο της προεφηβείας και εφηβείας είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφύγετε πολύ στερητικές δίαιτες ή/και φαρμακευτικά σκευάσματα που εκτός από το ότι κρίνονται αναποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία και την ανάπτυξη του οργανισμού σας. Αυτό που πραγματικά θα φέρει αποτελέσματα και μόνιμες αλλαγές στο βάρος σας είναι μικρά και εύκολα εφαρμόσιμα διατροφικά tips που ο διαιτολόγος σας θα σας βοηθήσει να εντάξετε στην καθημερινότητα σας έτσι ώστε ο έλεγχος του βάρους σας να γίνει ανώδυνα και να εξασφαλίσετε καλύτερο έλεγχο και διατήρηση υγιούς βάρους όχι μόνο άμεσα αλλά και αργότερα στην ενήλικο ζωή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X