Αρχική / Διατροφή / Τι μπορώ να κάνω για να χάσω κιλά με φυσικό τρόπο;
Τι μπορώ να κάνω για να χάσω κιλά με φυσικό τρόπο; thumbnail

Σοφία, 14 ετών

Τι μπορώ να κάνω για να χάσω κιλά με φυσικό τρόπο;


Ρωτά η Σοφία Ε.Είμαι 14 χρονών και έχω ύψος 1,62. Είμαι 60 κιλά και θέλω να χάσω 10 κιλά. Αρχικά θέλω να σας πω οτι έκανα νηστεία και έχανα 1-2 κιλά την εβδομάδα. Μετά δεν έτρωγα τίποτα για περίπου 3-4 μέρεςκαι έχασα 3-4 κιλά αλλά αυτό δεν είναι καλό. Τι μου προτείνετε;

Απαντά η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Φιλίππου Αμαλία
 


Με βάση τις τιμές που μας δίνετε, το βάρος για το ύψος σας θεωρείται υγιές και είναι εντός των φυσιολογικών ορίων. Φυσικά, ένας πιο πλήρης κλινικός έλεγχος απαιτείται για να κρίνουμε αν είναι ή όχι απαραίτητη η απώλεια βάρους. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα σας συμβούλευα να αποφύγετε ακραίες μεθόδους όπως αυτές που περιγράφετε καθώς όταν διανύουμε την περίοδο της εφηβείας οι διατροφικές απαιτήσεις του οργανισμού μας είναι αυξημένες για να μπορέσει ο οργανισμός μας να αναπτυχθεί σωστά. Είναι σημαντικό λοιπόν, να ελέγχουμε και να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος αλλά ακολουθώντας τα σωστά βήματα έτσι ώστε να αποφύγουμε λάθη που θα μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και θα σας δώσει τις σωστές συμβουλές έτσι ώστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας κάποιες έξυπνες, μικρές και εύκολα εφαρμόσιμες αλλαγές που θα σας εξασφαλίσουν το υγιές σώμα που ονειρεύεστε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X