Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Έχω άγχος και ταχυπαλμίες: Ποια ηρεμιστικά να πάρω;
Έχω άγχος και ταχυπαλμίες: Ποια ηρεμιστικά να πάρω; thumbnail

Έχω άγχος και ταχυπαλμίες: Ποια ηρεμιστικά να πάρω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Ποια είναι τα καλά ηρεμιστικά για άγχος και ταχυπαλμίες; Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γρηγόρης Βασλαματζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής. Γρηγόρης ΒασλαματζήςΑγαπητή κυρία / κύριε. Το αγχος είναι ένα κοινο σύμπτωμα, όπως και οι ταχυπαλμίες πού το συνοδεύουν. Βέβαια πρέπει πρώτα να αποκλείσει κανείς κάποια αρρυθμία, με μια εξέταση σε ένα παθολόγο.

 

Το ερώτημα σας δείχνει έναν ανθρωπο πού αναζήτα άμεση λύση. Ισως έχετε επισκεφθεί γιατρούς και δεν είχατε κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι το αγχος μπορεί να είναι ακόμα και φυσιολογικό ( σχετιζόμενο με συμβάντα της ζωής). ¨Η να είναι σύμπτωμα αλλων ψυχιατρικών διαταραχών (όπως η κατάθλιψη) ή τελος, αν είναι πολύ έντονο, να είναι εκδήλωση της αγχώδους νεύρωσης (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή). Η θεραπεία στην τελευταία περίπτωση μπορεί να είναι η ψυχοθεραπεία (η αναζήτηση των ψυχολογικών αιτιών και η αντιμετώπιση τους) , μόνη ή σε συνδυασμό με αγχολυτικά φάρμακα. Καλύτερα λοιπόν να επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο για τη σωστή διάγνωση πού θα καθορίσει και την σωστή θεραπεία – αν χρειάζεστε – για σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X