Ψάχνει εκτελεστικό διευθυντή μέσω… internet

Σε ευρωπαϊκή εταιρία απευθύνθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προ ημερών. Και μέσω αυτής, ζητά να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή στην ΠΑΕ με όλες τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από μία «αγγελία» στο διαδίκτυο από την συγκεκριμένη εταιρία και προκάλεσε πάταγο, καθώς στο κείμενο της αγγελίας αναφέρεται πως μια ομάδα που αγωνίστηκε στο Γιουρόπα Λίγκ αναζητεί πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή.

Η αλήθεια είναι πως άνθρωποι του Σαββίδη έδωσαν αυτή την αγγελία στην εταιρία και σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει αναζητούν ικανό εκτελεστικό διευθυντή. Όχι πρόεδρο. Και είναι λογικό καθώς ο νυν πρόεδρος Ζήσης Βρύζας έχει «φορτωθεί» πάνω του τα παγωμένη χρέη της ΠΑΕ στο δημόσιο και για τα οποία από τον ΠΑΟΚ περιμένουν λύση από την Πολιτεία. Επομένως, ο ΠΑΟΚ θέλει εκτελεστικό διευθυντή από το εξωτερικό, ο οποίος θα οργανώσει την ΠΑΕ σε όλους τους τομείς. Και από αυτή την αγγελία που παραθέτουμε, φαίνεται πως ο Τσιστιακόφ που δεν είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον ΠΑΟΚ, μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν πολύ σύντομα από τον σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα η αγγελία της εταιρίας αναφέρει (χωρίς να προσδιορίζει τον ΠΑΟΚ) τα εξής:

«Η Sports Recruitment International συνεργάζεται με μία ομάδα του Europa League προκειμένου να προσδιορίσει δύο νέες προσλήψεις για την ανώτατη διοίκηση της ομάδας. Ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και είναι πρόσφατα επικεφαλής ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης στους αγωνιστικούς, εμπορικούς και διοικητικούς τομείς.

Ο σύλλογος έχει μια υπερήφανη κληρονομιά με μεγάλη ιστορία επιτυχιών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και έχει φιλόδοξους στόχους τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές σεζόν.

Ο πρόεδρος θα δίνει λόγο στον ιδιοκτήτη του συλλόγου και θα έχει εκτελεστική αρμοδιότητα ηγούμενος του συλλόγου σε ένα ξεκάθαρο πλέγμα ποδοσφαιρικών και εμπορικών στόχων. Αυτό εμπεριέχει βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξασφαλίζοντας ότι θα κοινοποιηθεί σε όλο το προσωπικό.

Αυτός είναι ένας ηγετικός ρόλος με πλήρη διοικητική ευθύνη καλύπτοντας το ποδόσφαιρο, τα οικονομικά, την νομική, την εμπορική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τις επικοινωνίες.

Ο εμπορικός διευθυντής θα δίνει λόγο στον πρόεδρο και θα διευθύνει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες σε αγωνιστική δραστηριότητα και εκτός αυτής. Η εμπορική στρατηγική του συλλόγου θα αναπτύσσεται από τον εμπορικό διευθυντή και θα χτιστεί πάνω στο υπάρχον πλάνο επικεντρωμένο σε συνεργασίες με χορηγούς, φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και την μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτή η πρόσληψη θα διοικήσει μια ομάδα με επαγγελματίες και θα έχει ευθύνη να πετύχει τους εμπορικούς στόχους. Το εμπορικό τμήμα θα παρέχει μια παγκοσμίου κλάσης υπηρεσία τόσο σε εσωτερικά όσο και σε εξωτερικά μέρη συμβάλλοντας σημαντικά στις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων φιλοδοξίες του συλλόγου».

Σχετικά άρθρα