Ρότζερς: «Για μένα ο τίτλος χάθηκε…»

Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν… βλεπόταν μετά τον αγώνα της Λίβερπουλ στο Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας και παραδέχθηκε πως η Λίβερπουλ με το 3-3 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έχασε τον τίτλο. Ο τεχνικός των «κόκκινων» υπογράμμισε πως η Λίβερπουλ ήθελε την νίκη για να αυξήσει την πίεση στην Μάντσεστερ Σίτι (οι «πολίτες», ούτως ή άλλως είχαν το πάνω χέρι, μετά την ήττα της Λίβερπουλ με 2-0 εντός από την Τσέλσι). Τόνισε πως η ομάδα του κοίταξε να καλύψει και την διαφορά των γκολ και την… πάτησε! Ο Μπρένταν Ρότζερς παραδέχθηκε πως μετά το αρνητικό αποτέλεσμα και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το 3-3, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι! 

«Για μένα η υπόθεση τίτλος τελείωσε. Χρειαζόμασταν τη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για να αυξήσουμε την πίεση. Ο τίτλος ήταν στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι, έτσι αν νικούσαμε θα τους ασκούσαμε πίεση ενόψει του αγώνα με την Άστον Βίλα. Σίγουρα θα τους δυσκολέψουν, αλλά όλοι μπορούν να καταλάβουν κοιτάζοντας το ρόστερ της Σίτι ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να πάρει δυο νίκες και τον τίτλο. Νομίζω πως θα τα καταφέρουν και θα είναι Πρωταθλητές, αλλά το δικό μας παιχνίδι ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Πρέπει να σκέφτεσαι καλύτερα όταν είσαι σε πίεση και εμείς δεν το κάναμε, ξέρουμε ότι έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στην αντίπαλη περιοχή. Δεν είχαμε την απαιτούμενη ηρεμία. Φυσικά το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό. Έχουμε δει όλοι τι συνέβη στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν και οι τρεις ομάδες της κορυφής πέταξαν βαθμούς αλλά η Σίτι είναι τώρα το ξεκάθαρο φαβορί. Όταν θα τα βλέπουμε όλα αυτά στο φινάλε, θα δούμε πως πρόκειται για μία εξαιρετική σεζόν. Αυτό δεν αφαιρεί, ωστόσο, τον πόνο που έχουμε τώρα καθώς αυτό ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να είχαμε κερδίσει», είπε αρχικά ο τεχνικός της Λίβερπουλ.

Για τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας υπογράμμισε: «Ήμασταν για 78 λεπτά έξοχοι, οι παίκτες έκαναν ό,τι είχαμε ζητήσει, δείχναμε συμπαγείς αμυντικά, είχαμε τον έλεγχο της μπάλας και είχαμε πετύχει τρία γκολ. Παρασυρθήκαμε, όμως, πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ και χάσαμε την αμυντική μας δομή. Νομίζαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε μόνο επίθεση και να βελτιώσουμε τη διαφορά τερμάτων με τη Σίτι. Αυτό που χρειαζόταν ωστόσο ήταν να πάρουμε το παιχνίδι και εμείς δεν διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση».

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικράτησε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, υπογράμμισε: «Οι παίκτες είναι διαλυμένοι, συντετριμμένοι. Θα ήταν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες από τη στιγμή που δεν θα παίρναμε τη νίκη, όμως το να χάνεις προβάδισμα τριών γκολ είναι σαν ήττα και τα αποδυτήρια ήταν ήσυχα».

Σχετικά άρθρα