«Ευχαριστημένος για το 1-0 και την άμυνα μας»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συμφώνησε μετά το 1-0 του Πανιωνίου επί του ΚΑΟΔ για την πρώτη φάση των πλέι οφ, με τον Νέναντ Μάρκοβιτς, ότι η άμυνα της ομάδας του έκανε την διαφορά.

Αρχικά ο προπονητής των «κυανέρυθρων» έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας της Δράμας: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Μάρκοβιτς και τον ΚΑΟΔ για το σημερινό ματς, αλλά και για την γενικότερη παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα μια επαρχιακή ομάδα να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, γιατί δίνει νέο ενδιαφέρον».

«Συγχαρητήρια και στους δικούς μας παίκτες, που έκαναν το 1-0 στην σειρά», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος και τόνισε: «Ξέραμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα, της οποίας τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. Είχαμε υπομονή, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης καλή συγκέντρωση και σίγουρα «διαβάσαμε» καλά το παιχνίδι του αντιπάλου με όλους τους προβληματισμούς που μας έβαλε. Σχεδόν πάντα βρίσκαμε τις σωστές λύσεις. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την νίκη μας, ωστόσο, ήταν η άμυνα μας με εξαίρεση κάποιες φάσεις που δεχθήκαμε φυσιολογικά εύκολα καλάθια».

«Είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο της άμυνας μας και την διάρκεια της», σημείωσε ο κόουτς του «Ιστορικού» και εξήγησε: «Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε την καλύτερη αμυντική επίδοση μας, σταματήσαμε τον ΚΑΟΔ, φύγαμε στον αιφνιδιασμό, πήραμε την διαφορά και δίκαια νικήσαμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς, στην Δράμα».

«Για το μπρέικ στην Δράμα»

«Είναι σημαντική νίκη, γιατί παλεύαμε για το πλεονέκτημα της έδρας σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου», υπογράμμισε ο Ούρος Ντούβνιακ, ο 28χρόνος Σέρβος γκαρντ του Πανιωνίου και επισήμανε: «Η Δράμα είναι πολύ καλή ομάδα, το έδειξε στην κανονική περίοδο και ιδιαίτερα με τις νίκες της επί του Ολυμπιακού και της ομάδας μας. Εμείς πήραμε σκορ από πολλούς παίκτες, ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα 40’ του αγώνα και παρότι είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα νικήσαμε, κάτι που είναι και το πιο σημαντικό».

«Αύριο (7/5) ταξιδεύουμε για την Δράμα με στόχο να κάνουμε το μπρέικ και να τελειώσουμε την σειρά», τόνισε ο Ντούβνιακ και σχολίασε: «Θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο, αλλά γι’ αυτό παλεύαμε όλη την σεζόν, για να έχουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ και να προκριθούμε στα ημιτελικά».

 

Σχετικά άρθρα