Συγκινεί ο λόγος του MVP Κέβιν Ντουράντ (video)

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2013-14 στο ΝΒΑ αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ. Ο ηγέτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν εκείνος που ξεχώρισε μέσα σε αυτόν τον λαμπρό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Όμως ο λόγος του μετά την παραλαβή του βραβείου του ήταν εκείνος που συγκίνησε άπαντες και τον κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς σταρ.
«Ευχαριστώ το Θεό που με έκανε να αλλάξω τη ζωή μου και το μπάσκετ για μένα να είναι μια πλατφόρμα για να εμπνέω τον κόσμο. Έρχομαι από μία μικρή πόλη έξω από την Ουάσινγκτον και μετακομίζαμε συνέχεια. Λάτρευα το μπάσκετ, ήθελα να γίνω προπονητής, αλλά δεν περίμενα ποτέ να πάω στο κολέγιο και να παίξω στο ΝΒΑ και τώρα να είμαι MVP. Είναι σουρεαλιστικό συναίσθημα. Πολλοί με πίστεψαν όταν κι εγώ δεν πίστευα στον εαυτό μου, άλλοι με αμφισβήτησαν αλλά μου έδωσαν κίνητρο. Έπεσα τόσα φορές, αλλά ξανασηκώθηκα. Πέρασα δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου, αλλά είμαι ακόμη όρθιος. Όλα όσα έχω στη ζωή μου έπρεπε να τα κερδίσω. Το ίδιο και το βραβείο αυτό».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τη μητέρα του: «Μαμά, μας έκανες να πιστεύουμε, μας κράτησες μακριά από το δρόμο, μας φόρεσες ρούχα. Όταν δεν έτρωγες, φρόντιζες να φάμε εμείς κι ας πήγαινες νηστική για ύπνο. Είσαι η πραγματική MVP».
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αποθεώσει και τους συμπαίκτες του, αναφερόμενος στον καθένα ξεχωριστά: «Άρχισα να παίζω γιατί η μητέρα μου ήθελε εγώ κι ο αδερφός μου να φεύγουμε για κάποιες ώρες από το σπίτι. Ερωτεύτηκα το μπάσκετ όχι μόνο γιατί έπαιζα εγώ, αλλά γιατί είχα και συμπαίκτες σαν κι αυτούς που έχω τώρα, που κάθε μέρα με πίεζαν για να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα». 
Παράλληλα έστειλε και μήνυμα παραμονής στους Θάντερ: «Η Οκλαχόμα είναι το κατάλληλο μέρος για μένα».

Σχετικά άρθρα