Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι κάνουμε όταν ντρεπόμαστε στο σεξ για το σώμα μας;
Τι κάνουμε όταν ντρεπόμαστε στο σεξ για το σώμα μας;  thumbnail

Κατερίνα, 25 ετών

Τι κάνουμε όταν ντρεπόμαστε στο σεξ για το σώμα μας;

Αναγνώστρια του www.boro.gr ρωτά: 

 

Είμαι 25 ετών και έχω μερικά παραπάνω κιλά. Αποφεύγω  να κάνω σεξ επειδή ντρέπομαι για το σωμα μου. Πως θα το ξεπεράσω; Ευχαριστώ πολύ.

 

Kατερίνα

 

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 

 

Δημήτρης Κατσαρός

 


Όταν ντρεπόμαστε είναι εύλογο να σκεφτούμε πως δεν μας αρέσει κάτι επάνω μας που δεν ξέρουμε πως να το αλλάξουμε. Με λίγα λόγια ότι "εμείς" είμαστε που κατηγορούμε τον εαυτό μας για κάτι που "δεν μας αρέσει" επάνω μας. Όμως εκείνη τη στιγμή που νιώθουμε την αδυναμία να αποφασίσουμε "τί να κάνουμε" πρέπει να αναρωτηθούμε αν στ' αλήθεια είμαστε εμείς που "δεν αρέσουμε" σε μας. Με λίγα λόγια, αφού η ντροπή έχει να κάνει με την "κακή εικόνα" του εαυτού μήπως τελικά η "κακή" αυτή εικόνα είναι κακή για άλλους εκτός από μας; Μήπως δηλαδή αυτός ο οποίος εσείς αγαπάτε συνήθως σας απορρίπτει και εν τέλει βρίσκετε παρηγοριά αλλού; (Στο φαγητό, σε ένα λιγότερο 'ωραίο' άνδρα κ.τ.λ).  Το μυστικό κάθε ντροπής είναι διπλό:

 

α) ο συμβιβασμός της 'τελειότητας' μέσα μας με κάτι 'λιγότερο' και

 

β) ο ερχομός του 'πραγματικού έρωτα' που μας είδε, μας έκρινε και έφυγε απογοητευμένος από μας που συμβιβαστήκαμε με 'κάτι λιγότερο'. Το μυστικό της ντροπής με λίγα λόγια είναι η αυστηρότητα με την οποία χειριζόμαστε τον εαυτό μας. Η αυστηρότητα αυτή έχει να κάνει με το πόσο αυστηρό είναι το αντικείμενο του πόθου μας.

 

Οπότε αυτό που σας προτείνω να κάνετε στη συνέχεια είναι

α)να σκεφτείτε πως είναι αυτός που αγαπάτε. Για ποιό λόγο τον ντρέπεστε τόσο; Τί φαντάζεστε ότι θα ήθελε απ' το οποίο εσείς υπολείπεστε; Για ποιό λόγο;

β)Προκαλέστε τον όσο μπορείτε! Θυμώστε μαζί του! Κάντε τρεξιματάκι (ένα δεκάλεπτο τη μέρα), περιποιηθείτε τον εαυτό σας, σκεφτείτε τον την ώρα που βλέπετε ένα πλούσιο προφιτερόλ. Κάντε τη σύγκριση. Τί έχει περισσότερη σημασία για σας; Θα χαρούμε να μάθουμε την εξέλιξη στο ζήτημά σας. Είμαστε εδώ αν ξαναχρειαστείτε.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X