Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Βλεφαροπλαστική για όμορφο βλέμμα
Βλεφαροπλαστική για όμορφο βλέμμα  thumbnail

Βλεφαροπλαστική για όμορφο βλέμμα


Η απώλεια κολλαγόνου και της ελαστικότητας του δέρματος με το πέρασμα των ετών και η εξασθένιση του ανατομικού ''φράγματος'' των ματιών έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Τα μάτια δείχνουν μονίμως πρησμένα, δημιουργώντας την εντύπωση ''μισόκλειστων'' ματιών (πτωτικά άνω βλέφαρα), ενώ κάτω από τα μάτια παρουσιάζονται οι λεγόμενες ''σακούλες''.Η βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει τη χαλάρωση που υπάρχει στα βλέφαρα, είτε μεμονωμένα είτε ταυτόχρονα (άνω και κάτω βλέφαρο σε μία επέμβαση). Πρόκειται για μια από τις πλέον συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία και laser – RF.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται η περίσσια του λιπώδους ιστού καθώς και το δέρμα που πλεονάζει. Τοποθετούνται εσωτερικά, απορροφήσιμα ράμματα και τα πιο λεπτά εξωτερικά, ''συγκρατώντας'' τις περιοχές με steri strips (λευκές λεπτές ταινιούλες). Τα ράμματα και τα steri – strips αφαιρούνται σε 4 – 5 ημέρες περίπου.
Για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική απαγορεύεται η γυμναστική, η ηλιοθεραπεία και το solarium για 2 – 3 εβδομάδες, καθώς και το μακιγιάζ για περίπου 10 – 15 ημέρες.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ευχάριστα και κυρίως χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν εμφανή ίχνη χειρουργείου και μόνο μια λεπτομερή έμπειρη εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό κάνει αντιληπτό ότι έγινε βλεφαροπλαστική.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X