Αρχική / Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών,
Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών,  thumbnail

Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών,

Την εκτίμηση του ότι, ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με νέα αφαίρεσηβαθμών, εν αναμονή των αποφάσεων για τα ματς του ΚυπέλλουΕλλάδας και πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Λάμπρος Μπίρδας.


«Για να μην πλατιάσουμε και μπερδέψουμε τον κόσμο. Ταεκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικόεισαγγελέα, έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει νασυντρέχουν συσωρευτικά.


Έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχήςοπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων. Δεν αποδείχθηκε τραυματισμός.


Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικηςαπόφασης. Αναφέρεται πως, υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό.


Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον, έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθεη ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών.


Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς τοξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικόεισαγγελέα, για την αλλαγή της απόφασης.


Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουνσυμβόλαια με τη Nova και ΟΠΑΠ, δεν θέλουν να υπάρχουντιμωρίες», επεσήμανε ο εκ των νομικών συμβούλων του Δικεφάλου.


Και πρόσθεσε: «Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα.Θεωρητικά, θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικόςεισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας.


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό τουΚυπέλλου και θα εκδικαστεί και αυτή αύριο, στην πειθαρχικήεπιτροπή της ΕΠΟ.


Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο και ηδίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών.Κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσωστις αντιφάσεις, που εκτιμάτε πως υπάρχουν».


exedra.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X