Πρόκριση με… περίπατο για Ναδάλ και Γουίλιαμς

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησαν Ράφαελ Ναδάλ και Σερένα Γουίλιαμς στο ανδρικό και το γυναικείο ταμπλό αντίστοιχα, στο «Mutua Madrid Open».

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP κέρδισε με άνεση 6-1, 6-0 τον… φίλο του Χουάν Μονάκο σε μία ώρα και 9 λεπτά. Ο 27χρονος Ισπανός αν εξαιρέσουμε το μουδιασμένο ξεκίνημα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να φτάσει στην έκτη διαδοχική νίκη του στο τουρνουά και έκλεισε ραντεβού με τον Φιλανδό Γιάρκο Νιέμινεν στον τρίτο γύρο, ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Ίγκορ Σίσλινγκ με 6-3, 6-2. Ο πιθανός αντίπαλος του Nadal στα προημιτελικά, Tomas Berdych, “κλείδωσε” από νωρίς σήμερα μια θέση για τον 3ο γύρο. O 28χρονος Τσέχος, Νο6 στο ταμπλό, ήταν καλός και χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Kevin Anderson, με 6-1, 6-4.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTP κέρδισε επίσης εύκολα την Σουάϊ Πενγκ με 6-2, 6-3 και έτσι η Σερένα Γουίλιαμς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του γυναικείου ταμπλό. Η 32χρονη Αμερικανίδα έσωσε δυο break points όταν χρειάστηκε και δεν έχασε ποτέ το σερβίς της απέναντι στην Κινέζα, της οποία επικράτησε επιβλητικά σε 64 λεπτά παιχνιδιού.

Πριν από τη Σερένα, το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο εξασφάλισε και η Σιμόνα Χάλεπ. Η 22χρονη Ρουμάνα νίκησε τη Λάρα Αρουαμπαρένα με 6-4, 6-4. Η Χάλεπ ήταν πολύ καλή από τη γραμμή του σερβίς και έβγαλε 9 άσους. Τέλος, την πρόκριση στις «16» εξασφάλισε και η Καρολίν Γκαρσία, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Μαρία Κιριλένκο . Η Γαλλίδα είναι η παίκτρια που έχει ξοδέψει το λιγότερο χρόνο στο court, αφού πέρασε με εγκατάλειψη την Αντζελίκ Κέρμπερ στην πρεμιέρα μέσα σε 57 λεπτά, ενώ απόψε η Ρωσίδα της… πρόσφερε το εισιτήριο χωρίς αγώνα, αποσύροντας τη συμμετοχή της.

 

Σχετικά άρθρα