Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω κατάθλιψη και η περίοδος μου καθυστέρησε. Πρέπει να ανησυχώ;
Έχω κατάθλιψη και η περίοδος μου καθυστέρησε. Πρέπει να ανησυχώ; thumbnail

Τάνια, 39 ετών

Έχω κατάθλιψη και η περίοδος μου καθυστέρησε. Πρέπει να ανησυχώ;


Ρωτά η Τάνια Π.


 


Θα ήθελα σας παρακαλώ τη συμβουλή σας. Έχω καθυστέρηση 12-14 μέρες. Δεν τίθεται θέμα εγκυμοσύνης διότι κάνω πάντα με προφύλαξη (προφυλακτικό) μετά το ελέγχω πάντα. Είμαι 39 χρονών κ δε μου έχει ξανασυμβεί. Πριν 2 μήνες έκανα τεστ Παπανικολάου και ήταν καθαρό. Πιστεύω ότι πρέπει να σας αναφέρω ότι έχω απίστευτο άγχος και κατάθλιψη γιατί πριν 6 μήνες έχασα τον πατέρα μου. Σας ευχαριστώ πολύ


 
Απαντά ο γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής
Κάθε γυναίκα που έχει καθυστέρηση αρκετές ημέρες στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης, ώστε να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο μίας εγκυμοσύνης. Τα τεστ αυτά μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και είναι πολύ αξιόπιστα.


Έτσι λοιπόν, αν το τεστ βγει θετικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου. Το πιθανότερο βέβαια σύμφωνα με όσα μας αναφέρεις είναι ότι είναι ότι θα βγει αρνητικό.


Εφόσον λοιπόν, το τεστ είναι αρνητικό, συνήθως συστήνουμε στη γυναίκα να περιμένει λίγες ημέρες, μέχρι να έρθει η περίοδος της. Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες γυναίκες να μην είναι τελείως σταθερός ο κύκλος τους ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παράγοντες όπως έντονο άγχος/stress, σημαντική απώλεια βάρους, πολύ έντονη άσκηση κτλ. είναι γνωστοί παράγοντες, που μπορεί να επηρεάζουν την περίοδο μίας γυναίκας. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου αποτελεί έναν πολύ στρεσογόνο παράγοντα, που φυσικά μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο μίας γυναίκας. Παρόλα αυτά θα σου συστήναμε να παρακολουθείς την περίοδό σου και αν επιμείνουν τα συμπτώματά σου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου, οποίος και θα σε κατευθύνει κατάλληλα για το τι πρέπει να κάνεις.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X