Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Η περίοδος μου είναι άστατη. Τι μπορώ να κάνω;
Η περίοδος μου είναι άστατη. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Λιλή, 19 ετών

Η περίοδος μου είναι άστατη. Τι μπορώ να κάνω;Ρωτά η Λιλή Π.


H τελευταία μου περίοδος ήταν 26/3  και είχα κανονική ροή και 5-6 μέρες όπως κάθε φορά. Αυτόν τον μήνα η περίοδος μου ήρθε 23/4 και κράτησε 3-4 μέρες με λιγότερη ροή. Δεν έχω καθυστέρηση, η περίοδος μου ήρθε νωρίτερα  και κανένα άλλο σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Μήπως είμαι έγκυος;

Απαντά ο γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής


Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο κύκλος τους ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα ή νωρίτερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να παρακολουθείς την περίοδό σου και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου. Η πιθανότητα εγκυμοσύνης σύμφωνα με τα όσα μας περιγράφεις είναι πολύ μικρή, αν και σε κάθε γυναίκα που θέλει να είναι σίγουρη και να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, της συστήνουμε να κάνει ένα τεστ κύησης. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, εφόσον επιμένουν οι ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο. Ο έλεγχος αυτός πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού της γυναίκας, μία λεπτομερή κλινική εξέταση, και εφόσον το συστήσει ο γυναικολόγος σου πιθανόν να χρειαστεί ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως ορμονικές (π.χ. γυναικολογικών ορμονών και θυρεοειδούς).
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X