Ξανά στο κόλπο του τίτλου ο ΑΠΟΕΛ

«Φωτιά» μπήκε και πάλι στο πρωτάθλημα της Κύπρου! Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας στο ντέρμπι της αγωνιστικής και μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση του τίτλου μετά την ήττα της ΑΕ Λεμμεσού από τον Απόλλων μέσα στην έδρα της με 1-0!
Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 22ο λεπτό, αλλά η Ομόνοια απάντησε με το ίδιο νόμισμα ένα τέταρτο μετά, με τον Αλίπιο να ισοφαρίζει επίσης από φάουλ στο 37′. Ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε μία ανάσα από το 2-1 με τον Χαραλαμπίδη στο 50′, αλλά ο Σκαραμοτσίνο έσωσε πάνω στη γραμμή! Ο Γιώργος Δώνης συνέχισε τις επιθετικές αλλαγές του και έριξε στη μάχη και τον Άλντο Αντόρνο. Κι αυτός ήταν που λύτρωσε τον ΑΠΟΕΛ με το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Παραγουανό να διαμορφώνει το 2-1 στο 76′ και να βάζει φωτιά στο ΓΣΠ!
Οι φίλοι της ΑΕΛ έκαναν το sold out στην Ανατολική και προετοιμάστηκαν για το πάρτι… τίτλου όμως ο Γκιέ έβαλε φωτιά στο ντέρμπι με ένα εξαιρετικό γκολ στο 2ο λεπτό. Το προβάδισμα του Απόλλωνα έφερε την ΑΕΛ στο προσκήνιο, ενώ ο οι γαλάζιοι κλείστηκαν στο μισό γήπεδο. Στο 31′ ο Ιβοριανός προσπάθησε για ακόμη ένα γκολ όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο ενώ στο 37′ έχασε τεράστια ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον Βάλε καθώς έστειλε την μπάλα στα περιστέρια. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας ήταν αυτός που επείλησε και πάλι και έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 56′ όμως ο Αγγελής Χαραλάμπους μόνος απέναντι στην… εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
Όσο αν αφορά τα πλέι οφ παραμονής, την πρώτη της νίκη μετά τη 1η Φεβρουαρίου πήρε η Ανόρθωση! Με τις κεφαλιές των Άντιτς (28′)και Κολαούτι (42′) η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε να συνδυάσει εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Χαμένος στο πρώτο μέρος ο Ερμής ηττήθηκε παρά την βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.
Η βαθμολογία στα πλέι οφ τίτλου1. ΑΕΛ 782. ΑΠΟΕΛ 75—————————————————————-3. Απόλλων 734. Ομόνοια 59—————————————————————-5. Ερμής 596. Ανόρθωση 41-Οι δυο πρώτοι βγαίνουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.-Ο 3ος και ο 4ος βγαίνουν στο Γιουρόπα Λιγκ.Η βαθμολογία στα πλέι οφ παραμονής1. Νέα Σαλαμίνα 482. ΑΕΚ Λάρνακας 463. Δόξα 394. Εθνικός 38——————————————————-5. Άρης 376. ΑΕ Κουκλιών 22-Οι δυο τελευταίοι υποβιβάζονται

Σχετικά άρθρα