Περάσoβιτς: «Αξίζαμε το κύπελλο»

Μετά το τέλος του τελικού του Eurocup και την άνετη εκ νέου επικράτηση της Βαλένθια αυτή τη φορά στο Καζάν ο προπονητής της Ισπανικής ομάδας Βέλιμιρ Περάσoβιτς, έκανε δηλώσεις
Ο Περάσoβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του λέγοντας πως “Αυτή η ομάδα πραγματικά το άξιζε. Παίξαμε πραγματικά καλά. Άρεσε σε πολύ κόσμο ο τρόπος με τον οποίο παίζαμε, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι τίτλοι είναι σημαντικοί, αλλά για μένα προσωπικά ακόμα και αν δεν κερδίζαμε, οι παίκτες μου θα ήταν πρωταθλητές”
Όσον αφορά στο που κρίθηκε η αναμέτρηση είπε: “Κλειδί του αγώνα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, όπου δείξαμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο διαλύσαμε τις όποιες ελπίδες είχε η Ούνιξ. Η ομάδα μου είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση λόγω της διαφοράς από τον πρώτο αγώνα.Πολλά δύσκολα σουτ μπήκαν γιατί είχαμε αυτοπεποίθηση. Η ομάδα άξιζε τον τίτλο, φτάσαμε στο πικ της απόδοσής μας την καλύτερη στιγμή, στους τελικούς, στα πιο σημαντικά παιχνίδια, εκεί που κρίνονται οι τίτλοι. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μου παίζει το καλύτερο μπάσκετ.”
Δεν παρέλειψε να πει και μια καλή κουβέντα για την Ούνιξ Καζάν: “Η Ούνιξ είναι μια πολύ καλή ομάδα, είχε μια καταπληκτική σεζόν, αλλά βρεθήκαμε την καλύτερη στιγμή στην καλύτερη μας κατάσταση, στα σημαντικά παιχνίδια. Πιστεύω πως η Ούνιξ κυριάρχησε στο Eurocup κατά τη διάρκεια της σεζόν. “Μεγαλώσαμε” σαν ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όταν παίξαμε την πρώτη φορά απέναντι στην Ούνιξ, μας έλειπαν τέσσερις παίκτες.”
Ενώ είπε πως προτιμάει τον τίτλο από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα: “Για μένα αυτός ο τίτλος είναι πιο σημαντικός από το ότι θα παίξουμε την επόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας τίτλος στον οποίο πρέπει να δείχνεις σεβασμό. Κερδίσαμε έναν πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό τίτλο, όπου είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις.”
Δηλώσεις έκανε και ο MVP των τελικών Τζάστιν Ντόελμαν
“Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν ώστε να αποδώσω καλά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα απόψε και θα το διασκεδάσουμε. Ο Γκούντλοκ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ο Φαν Ρόσομ και ο Λαφαγιέτ έπαιξαν πολύ καλή άμυνα πάνω του και οι υπόλοιποι βέβαια. Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθήσαμε να τον ανακόψουμε. Δεν ήμασταν νευρικοί, νιώθαμε πολύ άνετα και ήρθαμε εδώ με νοοτροπία νικητή. Προσπαθήσαμε να επίβαλουμε τον ρυθμό μας στην άμυνα, παίξαμε πολύ καλά απόψε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

Σχετικά άρθρα