Κλωνοποίηση τώρα!

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε μεγάλη ομάδα να έχει καλό τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός ευτυχεί φέτος να έχει δύο τέτοιους. Τον πλέον ανερχόμενο γκολκίπερ στην Ελλάδα, τον Στέφανο Καπίνο, και τον πολύπειρο Στέφανο Κοτσόλη.

Είναι μεγάλο εργαλείο για κάθε προπονητή να έχει έναν σπρίντερ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Καλά όλα αυτά. Το μεγαλείο, όμως, του Μάρκους Μπεργκ δεν το διαθέτει κανείς άλλος. Όχι στον Παναθηναϊκό, αλλά σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μερικές δεκάδες πρωταθλήματα ακόμα.

Καταντάει… κουραστικό για τους ρεπόρτερ της ομάδας να πρέπει διαρκώς να ασχολούνται με τον ίδιο παίκτη. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί έχουν εξαντληθεί πια τα θέματα για τον Σουηδό! Μεγάλο πρόβλημα σας λέω και ζητώ την κατανόησή σας.

Εδώ το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό πια δεν είναι να κρατήσει στο ρόστερ του και τη νέα σεζόν τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό πρέπει να το θεωρούν δεδομένο στην «πράσινη» ΠΑΕ. Μόνο εάν έρθει πρόταση 15 εκατ. ευρώ, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι Πράσινοι θα βάλουν στο ταμείο τους 8 εκατ. ευρώ (μην ξεχνάμε ότι το Αμβούργο κατέχει 30% ποσοστό μεταπώλησης του Μπεργκ ενώ ο Σουηδός έχει στο συμβόλαιό του όρο να εισπράξει 12,5% του προσφερόμενου στον Παναθηναϊκό ποσού για την αγορά του) μπορεί να θεωρηθεί λογικό να το σκεφτούν.

Εδώ το ζητούμενο είναι να κλωνοποιηθεί αυτός ο τύπος! Και επειδή άλλο το πρόβατο η Ντόλι, άλλο ο Μπεργκ, η έννοια της κλωνοποίησης αφορά φυσικά την αναγκαιότητα να αποκτηθούν και άλλοι Μπεργκ. Δύο τέτοιοι χρειάζονται. Ένας στη μεσαία γραμμή και ένας στόπερ. Τύποι παίκτη που θα έχουν αμέτρητες δυνατότητες, που η ζωή τους τα έφερε έτσι ώστε να τους πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα, που έχουν φιλοδοξίες αλλά και ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι απλό. Ξέρουμε πια, όμως, ότι γίνεται. Εάν ένας Μπεργκ έφερε ένα τρόπαιο και πιθανώς –δικαστηρίων επιτρεπόντων- μια πρωτιά στα πλέι οφ, οι τρεις Μπεργκ μπορούν να φέρουν περισσότερες διακρίσεις. Και εάν το δούμε και πιο υλιστικά, να φέρουν και περισσότερο χρήμα στα ταμεία.

Σχετικά άρθρα