Μέσα ο Κλόζε, έξω ο Γκόμεζ!

Ο Γιόακιμ Λεβ ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής Γερμανίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η οποία αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστές. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Νατσιονάλμανσαφτ θα τη μειώσει αργότερα σε 25 μετά το φιλικό με την Πολωνία την επόμενη εβδομάδα και εν τέλει σε 23 μετά και τον τελικό του Κυπέλλου.
Ο Λεβ επέλεξε να μην αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ που τον ακολουθούσε σε προηγούμενες τελικές φάσεις. Για του λόγου το αληθές είναι ότι κάλεσε τον Σάμι Κεντίρα, που έχει χάσει τη μισή σεζόν εξαιτίας ρήξης χιαστών. Πάντως δεν έπραξε το ίδιο και για τον Μάριο Γκομεζ, που τον άφησε εκτός από το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.
Αναλυτικά:
Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Ρόμαν Βάιντενφελερ (Ντόρτμουντ), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (Αννόβερο)
Αμυντικοί: Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου), Έρικ Ντουρμ (Ντόρτμουντ), Κέβιν Γκόσκροιτζ (Ντόρτμουντ), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Μάρσελ Γιάνσεν (Αμβούργο), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Περ Μέρτεζακερ (Άρσεναλ), Σκόντραν Μουσταφί (Σαμπντόρια), Μάρσελ Σμέλτσερ (Ντόρτμουντ).
Μέσοι: Λαρς Μπέντνερ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Τζούλιαν Ντράξλερ (Σάλκε), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Λέον Γκορέτζκα (Σάλκε), Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν Μονάχου), Αντρέ Χαν (Άουγκσμπουργκ), Σάμι Κεντίρα (Ρεάλ Μαδρίτης), Τόνι Κρόος (Μπάγερν Μονάχου), Μάξ Μάιερ (Σάλκε), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ), Κέβιν Βόλαντ (Χοφενχάιμ), Μάρκο Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Αντρέ Σούρλε (Τσέλσι), Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου).
Επιθετικοί: Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο), Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Σχετικά άρθρα