Μαρινάκης: «Έγινε κτηνωδία στην Τούμπα»

Αηδιασμένος από τα γεγονότα στον ημιτελικό της Τούμπας δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη για τη στάση του ΠΑΟΚ, τα όσα λέγονται για «παράγκες», τον πιο δυνατό Ολυμπιακό της νέας σεζόν και τις εκλογές για την ανατροπή στον Πειραιά. 

Ως κτηνωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσα συνέβησαν στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. 

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», με κεντρικό θέμα τις επερχόμενες εκλογές στον Πειραιά, αλλά και αναφορές στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. 

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν καταδίκασε όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα, ενώ δήλωσε αηδιασμένος και πικραμένος για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. 

«Όταν έγιναν τα επεισόδια στην Τούμπα, δεν άκουσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα καταδικάζει. Μιλάμε για κτηνωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι λυπηρό, με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έπρεπε και μπορούσε να τα σταματήσει, αλλά για δικούς της λόγους δεν το έπραξε. 

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά μέτρα κατά της βίας. Έχει χτίσει όλη την υποδομή για το ονμαστικό εισιτήριο. Τα τελευταία χρόνια ο οικογενειάρχης μπορεί να έρθει άνετα με τα παιδιά του στο γήπεδο. Και οι δικοί μας φίλαθλοι έχουν δημιουργήσει τα λιγότερα επεισόδια. Φυσικά καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο, αλλά είναι γεγονός ότι στον Ολυμπιακό που έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων τα επεισόδια είναι μηδαμινά».

 Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού και φτηνή δικαιολογία όσα λέγονται για την ύπαρξη παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Όταν δεν έχεις καλή ομάδα θα το κρύψεις μία, θα το κρύψεις δύο, μετά δεν κρύβεται».

Μιλώντας για τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες επενδύσεις και ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι οι άλλοι όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Είπε ότι η ομάδα θα είναι ακόμα πιο δυνατή στη νέα σεζόν, μετά την πολύ καλή φετινή παρουσία της, ενώ επανέλαβε την πίστη και την ελπίδα όλων στον Ολυμπιακό ότι το όνειρο για μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση μπορεί να γίνει πράγματικότητα. 

«Φέτος είχαμε πολύ καλή ομάδα, πήγαμε καλά στην Ευρώπη, για λεπτομέρειες δεν περάσαμε την Μάντσεστερ. Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί και πιστεύουμε ότι το όνειρό μας για ευρωπαϊκή πορεία θα γίνει πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνει μεταγραφές, έχουμε μιλήσει με τον προπονητή και όλο το τιμ. Προχωράμε διάφορες περιπτώσεις, όχι για πυροτεχνήματα και δημιουργία εντυπώσεων αλλά για αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, τα καλύτερα έρχονται. Θα ζήσουμε μεγάλες χαρές και τα επόμενα χρόνια, μαζί με τα εκατομμύρια των οπαδών μας. Είχα πει μετά το πρώτο πρωτάθλημα ότι θα πάρουμε άλλα 20. Έχουμε ήδη τέσσερα, μένουν ακόμα 17. Οπότε δεν χρειάζεται να με ρωτάτε αν υπάρχει θέμα να φύγω»

Όσον αφορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στις οποίες θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής», ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια με αποκλέιστικό στόχο την ανάπτυξη της πόλης.

Έκανε λόγο για πανικό της πλευράς του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σκληρή δουλειά, ενώ τόνισε ότι η στήριξή του στον Γ. Μώραλη και η συμμετοχή του σ΄αυτή την κίνηση είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσει, όπως γίνεται με όλους τους στόχους που βάζει στη ζωή του. 

« Η Ναυτιλία έχει να κάνει με τον Πειραιά , τα γραφεία μας είναι στον Πειραιά,μεγάλωσα, γεννήθηκα, μεγαλούργησα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι στον Πειραιά. Δεν μπορείς όταν βλέπεις διάφορα τα οποία δεν είναι σωστά , δεν σου αρέσουν , πολλοί φορείς της πόλης έχουν προβληματιστεί , ε κάποια στιγμή ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία να τα φτιάξουν»

«Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά … Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει οτι θα φτιάξουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε. Και σε αυτό είτε με δωρεές , είτε με μια σωστή διαχείριση , είτε με το ΕΣΠΑ , αυτά θα γίνουν . Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω , θα το πετύχω . Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω΄΄. 

Στην ερώτηση γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος με τον ίδιο στον πλευρό του ο κ. Μαρινάκης τόνισε:. «Για έναν άνθρωπο που δεν έχει  δουλέψει ποτέ στη ζωή του , δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβει τι σημαίνει σκληρή δουλειά , τι σημαίνει θέσεις εργασίας…..»

Απαντώντας στο ερώτημα εαν είναι ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδος κάτι για το οποίο τον έχει κατηγορήσει ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε : «Εγώ έχω μάθει να βγαίνω μπροστά , δεν μασάω τα λόγια μου αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο . Ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο ούτε θα έχει δουλειές. Η μόνη του δουλειά, στην οποία μόνο λεφτά βάζει, είναι ο Ολυμπιακός . Άρα το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Μιχαλολιάκου και του κάθε Μιχαλολιάκου όταν βλέπουν έναν άνθρωπο πετυχημένο , έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πειραιά, έναν άνθρωπο που ξέρουν οτι την επόμενη μέρα θα κάνει πράγματα γιατί μπορεί να τα κάνει και θα τα κάνει. Κατανοώ πως υπάρχει ένας μεγάλος πανικός και μπορεί μέσα στον πανικό σου να λές οτιδήποτε….»

Για τον κ. Μιχαλολιάκο είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο τον περίμενε πιο σοβαρό και μετρημένο και να μην είναι «τσιράκι ενός επιχειρηματία λαθρέμπορου που έχει καταδικαστεί».  Αλλά και ότι αυτό που τον ενοχλεί πραγματικά είναι η στάση αδιαφορίας που επέδειξε ως Δήμαρχος στα αιτήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για χώρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ούτε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Πειραιά για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Σε περίπτωση που ο συνδυασμός του κ Μώραλη δεν βρεθεί στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μαρινάκης ερωτήθηκε ποιόν θα προτιμούσε για Δήμαρχο μεταξύ των κ. Μιχαλολιάκου – Δρίτσα:

« Ο Γιάννης Μώραλης θα είναι ο Δήμαρχος οπότε δεν νομίζω οτι χρειάζεται να το συζητάμε . Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη ποιόν προτιμώ μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα, σας λέω χωρίς δεύτερη σκέψη τον κ Δρίτσα. Σαν επίπεδο ανθρώπου, δεν το συζητάω».

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε αντίθετος στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, αλλά στην αξιοποίησή του προς όφελος της χώρας. «Δεν μπορεί να πουληθεί το λιμάνι», ανέφερε πολλές φορές. 

Ενώ είπε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο οικονομικά τη χώρα, αλλά πρόσθεσε πως πολλοί συνάδελφοί του επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο δεν δημοσιοποιούν.

Σχετικά άρθρα