Στέρλινγκ: «Δεν είμαι ρατσιστής»

Μετά την συνεργάτιδά του και πέτρα του σκανδάλου, Βίβιαν Στιβιάνο, η οποία “έλυσε” τη σιωπή της, ήταν πλέον η ώρα του ιδιοκτήτη των Κλίπερς για να μιλήσει. 

Η Στιβιάνο είχε δώσει τηλεοπτική συνέντευξη πριν κάποιες μέρες (δείτε εδώ) δηλώνοντας πως ο Στέρλινγκ δεν είναι ρατσιστής. Ο Στέρινγκ δεν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη αλλά διέρρευσε μια ηχογραφημένη συνομιλία του, άγνωστος είναι ο συνομιλητής, στην οποία ακούγεται να λέει πως δεν είναι ρατσιστής. Άγνωστο παραμένει και το πως διέρρευσε αυτή η συνομιλία. 

Πιστεύεις πως είμαι ρατσιστής; Πιστεύεις πως έχω τίποτα στον κόσμο πέρα από αγάπη για όλους. Μην το πιστεύεις. Ξέρεις πως δεν είμαι ρατσιστής”, ακούγεται να λέει ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, και προσθέτει “Ήμουν πρόεδρος ενός σχολείου στο ανατολικό Λος Άντζελες. Και το 50% των μαθητών ήταν μαύροι, το 40% Λατίνοι, ενώ εγώ είμαι Εβραίος”

Στη συνέχεια αναρωτιέται “Πώς είναι δυνατό να είσαι σε αυτό το χώρο και να είσαι ρατσιστής; Πιστεύεις πως λέω στον προπονητή να παίρνει λευκούς παίκτες ή να παίρνει τους καλύτερους παίκτες που μπορεί;” και συνεχίζει λέγοντας “Με πληγώνει που ένας άνθρωπος σαν τον Μάτζικ Τζόνσον, τον οποίο σέβομαι πολύ, δεν βγήκε να πει ‘ας δούμε τα γεγονότα, ας δούμε τι έχει να πει’. Κανείς δεν το προσπάθησε. Κανένας!”

Ενώ όσον αφορά στις πιέσεις που δέχεται για να πουλήσει τις μετοχές των Κλίπερς αναφέρει πως «Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να πουλήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο στην Αμερική». 

Σχετικά άρθρα