Τα ωραιότερα μπισκότα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει!

<div class="time">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<span><span><br /></span></span>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>480 γρ. </strong><span>αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></span></li>
<li><span><strong>80 γρ. </strong><span>κακάο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κοφτό κ.γ.</strong> <span>σόδα μαγειρικής</span></span></li>
<li><span><strong>450 γρ.</strong> <span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ.</strong> <span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>300 γρ. </strong><span>μαύρη ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 κοφτό κ.γ.</strong> <span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.γ. </strong><span>εκχύλισμα βανίλιας</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κρόκους από μεγάλα αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>2 μεγάλα</strong> <span>αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>300 γρ.</strong> <span>σταγόνες σοκολάτας</span></span></li>
<li><span><strong>150 γρ.</strong> <span>καρύδια ψιλοκομμένα</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.<br />Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι το κακάο και τη σόδα.<br />Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.<br />Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.<br />Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.<br />Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.<br />Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.<br /><br /></span><br />
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 15 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 15 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time">Πηγή: argiro.gr </div>

Σχετικά άρθρα