Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σοκ:Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες
Σοκ:Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες  thumbnail

Σοκ:Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες

Ενώ οι μίζες έρεαν σαν τη βροχή τη «χρυσή» δεκαετία των εξοπλιστικών, από το 1997 έως το 2005, όπως προκύπτει από την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής διαπραγματεύσεων για το σύστημα ΕΡΜΗΣ, Διονυσίου Φραγκιουδάκη, το κόστος για το πρόγραμμα μειώθηκε, αλλά «πήραμε ένα μη λειτουργικό πρόγραμμα, καθώς αφαιρέθηκαν υλικά και χωρίς αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα».


Οπως είπε ο κ.Φραγκιουδάκης η επιτροπή πήρε εντολή από τη γενική διεύθυνση εξοπλισμών, της οποίας προΐστατο ο Γιάννης Σμπώκος, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της προσφοράς. «Εμείς είπαμε να γίνει η σύμβαση της οποίας το κόστος μειώθηκε κατά 21,5 δισ δολάρια. Θεωρήσαμε πως οι εταιρείες με τις οποίες διαπραγματευτήκαμε δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον».


Στο εδώλιο του κατηγορημένου κάθονται ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας, ο Αντώνης Κάντας τότε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, ο οποίος είχε ομολογήσει μίζες εκατομμύριο επιστρέφοντας στο δημόσιο 12 εκατ. δολάρια, ο Νίκος Λεονταρίτης και ο Ζαχαρίας Ανδρουλάκης.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X