Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Έχω ψωρίαση και πόνο στις αρθρώσεις. Τι να κάνω;
Έχω ψωρίαση και πόνο στις αρθρώσεις. Τι να κάνω; thumbnail

Αναστασία, 25 ετών

Έχω ψωρίαση και πόνο στις αρθρώσεις. Τι να κάνω;

Ρωτά η Αναστασία Λ.


Είμαι 25 ετών μαμά με 3 παιδιά. Εδώ και 5 μήνες έχω ψωρίαση. Έχω πάρει χάπια, κρέμες, αλοιφές αλλά τίποτα. Κάθε μέρα και χειρότερα… Πονάω πάραπολύ, δεν μπορώ να κουνήσω αγκώνες- γόνατα. Έχω σε όλο το σώμα μεγάλες πληγές αλλά και μικρές σαν σπυριά. Αυτό που λένε σταγονοιδές. Τι να κάνω; Ζητώ βοήθεια


 


Απαντά η ρευματολόγος Μιχαέλα Μεράκου


Η Ψωρίαση και η Ψωριασική αρθρίτιδα είναι χρόνια νοσήματα με εξάρσεις και υφέσεις και προφανώς είστε σε έξαρση. Υπάρχει ανάγκη θεραπείας και ανάγκη ανακούφισης. Αν τα απλά παυσίπονα (DEPΟN -PANADOL εως 3 γραμμάρια ημερησίως) δεν είναι αρκετά μπορούμε να χορηγήσουμε αντιφλεγμονώδη και αν δεν είναι αρκετά τότε υπάρχει ανάγκη θεραπείας όχι μόνο ανακούφισης και αυτο χρήζει περαιτέρω συζήτησης με ρευματολόγο από κοντά. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες θεραπευτικές σήμερα που βελτιώνουν και την αρθρίτιδα και το εξάνθημα, αλλά μόνο με ιατρική συνατγή και μετά από προσεκτική εκτίμηση: της κάθε περίπτωσης των προηγουμένων θεραπευτικών προσπαθειών, της ήδη  υπάρχουσας,  την επιβάρυνση των αρθρώσεων, της επιθυμίας δέσμευσης σε μια θεραπεία η οποία μπορεί να είναι μακροχρόνια κτλ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X