Ξαφνικά οι Ιρλανδοί τα έβαψαν όλα… ροζ

Ξαφνικά στην Ιρλανδία όλα έγιναν ροζ. Οι γέφυρες, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, φυσικά τα ποδήλατα, ακόμα και τα τρακτέρ και τα πρόβατα. Όλα αυτά για τον Giro d’ Italia.
Η Ιρλανδία υποδέχεται τους π[οδηλάτες του Γύρου της Ιταλίας και ο πρωτοπόρος του αγώνα φοράει ροζ μπλούζα.
Ετσι, η χώρα ντύθηκε στα ροζ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα καθώς το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ανηφορικούς τερματισμούς με τους 5 να είναι σε βουνά με μεγάλο υψόμετρο. Οι αναβάτες που θα θέσουν ως στόχο την Γενική Κατάταξη θα πρέπει να βρίσκονται από νωρίς σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς από το 5ο ετάπ θα ξεχωρίσουν οι αθλητές που πιθανόν θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Giro d’ Italia.
Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα στην πόλη του Μπέλφαστ, με τους διοργανωτές να έχουν επιλέξει την ομαδική χρονομέτρηση για να αναδείξουν τον πρώτο αθλητή που θα φορέσει την ροζ φανέλα. Έκει θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3 ετάπ που θα ολοκληρωθούν στο Δουβλίνο. Η διαδρομή του 2014 είναι αφιερωμένη στον Marco Pantani (10 χρόνια μετά τον θάνατο του και 16 χρόνια μετά την νίκη του στο Giro) και στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί δύο βουνά, τα Oropa και Montecampione, όπου ο “Πειρατής” πανηγύρισε νίκες το 1998 – η αγαπημένη του ανάβαση στο Cippo di Capergna.

Σχετικά άρθρα