Αρχική / "Τρελάθηκαν" στον ΠΑΟΚ με τα ευχάριστα!
"Τρελάθηκαν" στον ΠΑΟΚ με τα ευχάριστα!  thumbnail

"Τρελάθηκαν" στον ΠΑΟΚ με τα ευχάριστα!

Τι ακριβώς έγινε; Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας! Αν, τελικά, ψηφιστεί θα υπάρχει η δυνατότητα οι Δήμοι να μισθώνουν μακροχρόνια δημοτικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο να τις πουλούν…


Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στο "Metropolis".

"Ένα χρόνο και πλέον σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης αγωνιζόμαστε γι' αυτό το ζήτημα. Χάσαμε δύο μάχες, η πρώτη απόφαση έπασχε νομικά η δεύτερη απόφαση ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής 152 εκτίμησε ότι υπάρχει ασάφεια στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Θέλουμε και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση των εκτάσεών του. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής 152 ρωτούσαν γιατί δεν αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης να βγάλει σε πώληση τα στρέμματα και θέλει να τα εκμισθώσει. Εμείς δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα, επιλέγουμε την 100% συμφέρουσα μακροχρόνια μίσθωση. Ο νόμος έχει μία ασάφεια, σταθήκαν στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα.


Με έγκριτους νομικούς καταθέτουμε σήμερα στις τρεισήμισι μια τεκμηριωμένη τροπολογία. Θα περάσουμε την απόφαση αυτή και θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή αυτή την τροπολογία. Εμείς αυτό το οποίο θα ψηφίσουμε το έχουμε στείλει ήδη ως δοκίμιο, προετοιμάζοντας το έδαφος. Σήμερα στη συνάντηση των Δημάρχων της Μακεδονίας θα ψηφιστεί τυπικά και ομόφωνα η τροπολογία. Το θέμα αφορά τους Δήμους όλης της Ελλάδας, όταν πρόκειται για δημοτικές εκτάσεις είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα να μπορεί ο κάθε Δήμος να επιλέγει την μακροχρόνια μίσθωση. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να θωρακιστεί νομικά η υπόθεση της μακροχρόνιας μίσθωσης.


Είναι δύσκολο έως αδύνατο να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή, αφήνω ένα ελάχιστο μικρό περιθώριο, αν και βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις".


sportdog.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X