Η κοροϊδία πάει «σύννεφο» για χρέη – κέντρο

Και ξαφνικά την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, πριν ολοκληρωθούν οι «εργασίες» εν όψει των διπλών εκλογών, διαδόθηκε πως θα υπάρξει λύση τόσο για το θέμα των παγωμένων χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ελληνικό δημόσιο, όσο και για την έκταση στον δήμο Θέρμης (εκεί που θέλει να κάνει πρότυπο προπονητικό κέντρο ο Σαββίδης όπως είχε δηλώσει), που είχαν απορρίψει τόσο η αποκεντρωμένη περιφέρεια όσο και η επιτροπή «152».

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως πράγματι, ένα ή δύο βασικά θέματα του ΠΑΟΚ θα έβρισκαν λύση πριν από τις εκλογές. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι διαφορετική. Πριν από τις εκλογές δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό. Μετά, εκεί κοντά στις 28 Μαίου, βλέπουμε και πράττουμε. Βεβαίως και αυτή η ημερομηνία (28η Μαίου) γράφηκε «ελαφρά τη καρδία» από αρκετά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση ούτε από κυβερνητικά στελέχη ούτε από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και το μήνυμα του Ζαγοράκη στο facebookαποπροσανατόλισε τους περισσότερους.

Απλά είναι τα πράγματα. Προς το παρών μην περιμένετε αποτελέσματα. Ειδικά για τα χρέη. Ο Σαββίδης είναι αλήθεια και αυτό είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να βρεθεί λύση έως τις 20 Μαίου. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Επομένως το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα συνεχίσει ο Σαββίδης το «παιχνίδι της υπομονής» απέναντι στην κυβέρνηση ή θα διεκδικήσει αυτό που ζητά με άλλον τρόπο. Πιο δυναμικό. Ενδεχομένως με τα μηνύματα που θέλει να στείλει στο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις 17 Μαίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει υποστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μία άνευ προηγουμένου κοροϊδία και στο θέμα των χρεών. Και για να μην βιαστούν ορισμένοι να κρίνουν χωρίς ενημέρωση, καλό θα είναι να γνωρίζουν πως ο Σαββίδης θέλει να πληρώσει όλα τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δημόσιο. Χρέη που είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν έρθει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ. Πριν από το 2007. Χρέη που στο πρωτογενές τους κεφάλαιο ανέρχονται στα 12 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τις προσαυξήσεις αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια. Τι ζητά ο Σαββίδης. Να πληρώσει «κάς» το πρωτογενές κεφάλαιο. Και όχι τις προσαυξήσεις. Δεν ζητά φωτογραφική διάταξη για τον ΠΑΟΚ. Έχει ζητήσει να ισχύσει για όλες τις εταιρίες που έχουν ανάλογο πρόβλημα. Προς το παρών, του το αρνούνται. Ενάμιση χρόνο του υπόσχονται αλλά δεν κάνουν βήμα μπροστά. Αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια. Για όποιον μπορεί να την αποδεχθεί. Αυτή την στιγμή πάντως η κοροϊδία προς τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, από τις υποσχέσεις που έχουν λάβει, συνεχίζεται. 

Σχετικά άρθρα