Μαρτίνο: «Χαίρομαι που νομίζαμε πως χάσαμε τον τίτλο»

Η Μπαρτσελόνα είναι πλέον για τα καλά στο… κόλπο του τίτλου και ο Τάτα Μαρτίνο τόνισε πως είναι χαρούμενος που πριν από μερικές μέρες όλοι στον σύλλογο νόμιζαν πως το πρωτάθλημα είχε χαθεί… Την ίδια ώρα, Τσάβι και Άλβες προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της για την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Έλτσε την Κυριακή, πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Ατλέτικο, παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει τον τίτλο… Ο Αργεντινός τεχνικός έδειξε, πάντως, να μην έχει ενοχληθεί από τις επαφές Μπαρτσελόνα-Ενρίκε.

«Έχουμε πλέον μπροστά μας μία νέα ευκαιρία για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν λάθος από μέρους μας να θεωρήσουμε πως το πρωτάθλημα είχα χαθεί. Χαίρομαι που αποδείχθηκε πως κάναμε λάθος. Θα ήταν σκληρό να μιλήσουμε για ανεύθυνη στάση, όμως», δήλωσε ο προπονητής της «Μπάρτσα», Τάτα Μαρτίνο.
Με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα, οι «μπλαουγκράνα» με νίκες επί των Έλτσε και Ατλέτικο στέφονται ξανά πρωταθλητές. Ο Τάτα Μαρτίνο παρουσιάστηκε, πάντως, συγκρατημένος και τόνισε: «Δεν κοιτάζουμε σε καμία περίπτωση το παιχνίδι με την Ατλέτικο. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μόνο το ματς με την Έλτσε. Αν δεν κερδίσουμε εκεί, πιθανότατα δεν θα έχει καμία σημασία η τελευταία αγωνιστική».
Ερωτηθείς για τις επιβεβαιωμένες επαφές με τον Λουίς Ενρίκε για να πάρει τη θέση του στον πάγκο, είπε: «Δεν νομίζω πως έκανε η διοίκηση κάτι που δεν ήταν πρέπον, ούτε τώρα ούτε τους τελευταίους δέκα μήνες που είμαι εδώ. Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι το πρωτάθλημα και αυτό που λέω στους παίκτες είναι πως όλα εξαρτώνται από τους ίδιους».

Το Σάββατο υπήρχαν ευχάριστα νέα από την προπόνηση της Μπαρτσελόνα, καθώς οι Τσάβι και Άλβες προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον εκτός έδρας αναμέτρηση με την Έλτσε. Οι δυο παίκτες ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμού που είχαν και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή… Ο Τάτα Μαρτίνο πήρε μαζί του 24 παίκτες. Είναι μέσα και οι ανήμποροι να βοηθήσουν λόγω τραυματισμού Πικέ, Πουγιόλ, Νεϊμάρ, Άλμπα και Ντος Σάντος . Ο μοναδικός που θα μείνει στη Βαρκελώνη είναι ο Βαλντές που συνεχίζει αποθεραπεία μετά την επέμβαση στο γόνατό του. Συστράτευση, λοιπόν, στους «μπλαουγκράνα»…

Σχετικά άρθρα