Στο «κόλπο» τα Χανιά, «Χ» στο ντέρμπι του Βόλου

Ο ΑΟ Χανίων ήταν ο κερδισμένος της 9ης αγωνιστικής των play offs ανόδου της Football League. Οι κρητικοί επικράτησαν εντός έδρας της Κέρκυρας με 2-0 και “σκαρφάλωσαν” στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 54′ ο Μανωλάς και στο 82′ ο Παπατζίκος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι του Βόλου μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στο 53′ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπιτσάκου κάτι που συνέβη και για τους “ερυθρόλευκους” αφού στο 67′ ο Κατσίκης αντίκρισε κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Την ευκαιρία να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχασε ο Ηρακλής. Ο “Γηραιός” προηγήθηκε στο “Καυτανζόγλειο” κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών με τον Τσιλιανίδη στο 39′ όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να “αποδράσουν” με τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Οχάντζα στο 81′. Στην κορυφή της βαθμολογίας με 17 βαθμούς παρέμεινε η Νίκη, ενώ Ολυμπιακός ισοβαθμεί στους 14 με Χανιά και Ηρακλή Ψαχνών. 

Σημαντική νίκη με την οποία αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του για την άνοδο πέτυχε ο Αιγινιακός και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Αιγινίου μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση στον Ταύρο κόντρα στον Φωστήρα και επικράτησε με το ευρύ 4-1. Μόλις στο 20′ ο Μανθάνο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και εννιά λεπτά αργότερα ο Γκέσιος “έγραψε” το 2-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σεχολάρι όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκέσιος και πάλι έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Σαμαράς στο 58′.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Χανιά – Κέρκυρα 2-0 (54′ Μανωλάς, 82′ Παπατζίκος)
Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Ηρακλής – Ηρακλής Ψαχνών 1-1 (39′ Τσιλιανίδης – 81′ Οχάντζα)
Φωστήρας – Αιγινιακός 1-4 (51′ πεν. Σεχολάρι – 20′ Μανθάνο, 29′,55′ Γκέσιος, 58′ Σαμαράς)

Η βαθμολογία 

1. Νίκη Βόλου 17
2. Κέρκυρα 16
3. Ηρακλής Ψαχνών 14
4. Χανιά 14
5. Ολυμπιακός Βόλου 14
6. Ηρακλής 13
7. Αιγινιακός 12
8. Φωστήρας 9

Η επόμενη (10η) αγωνιστική (14/5, 16:00)

Ηρακλής – Χανιά
Κέρκυρα – Νίκη Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών – Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου – Φωστήρας

Σχετικά άρθρα