Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τρύπα 30 εκ.στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας – Tα χορηγούσαν χωρίς τιμολόγια
Τρύπα 30 εκ.στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας - Tα χορηγούσαν χωρίς τιμολόγια thumbnail

Τρύπα 30 εκ.στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας – Tα χορηγούσαν χωρίς τιμολόγια

Προς αλλαγή οδεύει το σύστημα καταβολής των εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ, καθώς όπως διαπιστώνεται κάθε χρόνο ο Οργανισμός χορηγούσε σε συγγενείς ασφαλισμένων 30 εκατ. ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς όμως να γίνεται ενδελεχής έλεγχος των πιστοποιητικών.


Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος» ο ΟΓΑ χορηγούσε μέχρι τώρα τα έξοδα κηδειών χωρίς την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών. Ζητούσε μόνο μια απλή βεβαίωση από τον ιερέα πως έγινε η κηδεία για να καταβληθούν τα χρήματα στους συγγενείς του νεκρού ασφαλισμένου (800 ευρώ). Δηλαδή, δεν χρειαζόταν, μέχρι τώρα, η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων για τα ποσά που έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής.


Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ζημιά του Δημοσίου, λόγω φοροδιαφυγής, καθώς δεν ελέγχονται τα απαιτούμενα τιμολόγια, μπορεί να φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ερωτηματικά υπάρχουν και για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλες παρατυπίες -π.χ. προσκόμιση πλαστών εγγράφων- από επιτήδειους, που ήθελαν να επωφεληθούν από τα «κενά» του συστήματος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X