Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τειρεσίας και κατασχέσεις ακινήτων για τα κοινόχρηστα
Τειρεσίας και κατασχέσεις ακινήτων για τα κοινόχρηστα  thumbnail

Τειρεσίας και κατασχέσεις ακινήτων για τα κοινόχρηστα

Κι όμως γίνεται. Για τα κοινόχρηστα μπορεί κάποιος να χάσει ακόμη και το σπίτι του ή στην καλύτερη να μπει στη μαύρη λίστα του Τειρεσία.

Το φαινόμενο της μη πληρωμής κοινοχρήστων έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας στη χώρα, ειδικά μετά το διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου.

Είναι χιλιάδες οι πολυκατοικίες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με κακοπληρωτές. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα απλήρωτα κοινόχρηστα φτάνουν και το 50%.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μια πολυκατοικία δεν μπορεί να λειτουργήσει και καθώς συνήθως τα κοινόχρηστα χειρίζονται από κάποια εταιρεία τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Έτσι όλα οδηγούν σε νομική λύση η οποία μπορεί να φτάσει στα άκρα, ακόμη και σε κατάσχεση ακινήτου.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν πληρώνει και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με γενική συνέλευση των ενοίκων και ιδιοκτητών μπορεί να οριστεί δικηγόρος που θα χειριστεί την υπόθεση.

Το πρώτο βήμα είναι ένα εξώδικο. Εάν δεν πληρώσει ο οφειλέτης έρχεται και το δεύτερο βήμα το οποίο είναι η διαταγή πληρωμής.

Με τη διαταγή πληρωμής το όνομα του οφειλέτη μπαίνει αυτόματα στον Τειρεσία, ενώ στην περίπτωση που για την οφειλή η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια μπορεί να υπάρξει ακόμη και κατάσχεση ακινήτου.


Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X